Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS),

...
Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS),
Коментари Харесай

Селин Дион разкри, че страда от тежко заболяване

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата персона (SPS), който кара мускулите ѝ да се напрягат неконтролируемо.

Синдромът на скована персона е автоимунно неврологично заболяване. Подобно на други типове неврологични разстройства, SPS визира мозъка и гръбначния мозък (централната нервна система). Автоимунното разстройство поражда, когато имунната система погрешно разпознава естествените телесни тъкани като нездравословни и ги нападна. Заболяването трансформира страдащите в " човешки скулптури ", защото последователно блокира тялото и в последна сметка оставя хората неспособни да вървят или да приказват.

Въпреки че няма лекуване за положението, съществуват способи за закъснение на прогресията, като Селин разкрива, че прави всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко признаците.

54-годишната певица се обърна към почитателите си в насълзен пост в Инстаграм, в който разкри, че болестта я е принудило да анулира европейското ѝ турне, заяви „ Daily Mail ".

Тя се обърна към своите фенове с видео:

" Здравейте на всички, скърбя, че ми лиши толкоз време да се свържа с вас. Всички вие ми липсвате толкоз доста и нямам самообладание да бъда на сцената и да приказвам с вас персонално. Както знаете, постоянно съм била отворена книга и не бях подготвена да кажа нищо преди, само че в този момент съм подготвена. От дълго време се сблъсквам с проблеми със здравето си и ми беше доста мъчно да се изправя пред провокациите и да приказвам за всичко, през което преминавам. Наскоро ми сложиха диагноза за доста рядко неврологично заболяване, наречено Синдром на скованата персона, което визира 1 на всеки милион души. Въпреки че към момента учим това рядко положение, към този момент знаем, че точно то е повода за всички конвулсии, които имах.

За страдание, тези конвулсии засягат всеки аспект от всекидневието ми, от време на време предизвикват компликации при вървене и не ми разрешават да употребявам гласните си струни, с цел да пея както преди. Болно ми е да ви кажа през днешния ден, че това значи, че няма да съм подготвена да възобновя турнето си в Европа през февруари. Имам страховит екип от лекари, които работят дружно с мен, с цел да ми оказват помощ да се оправя, както и моите скъпоценни деца, които ме поддържат и ми оказват помощ. Работя интензивно с моя терапевт по спортна медицина всеки ден, с цел да изградя назад силата си, само че би трябвало да призная, че това е битка. Всичко, което знам, е, че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да върша най-вече. За да мога да ви допирам още веднъж с него, нямам различен избор, с изключение на да се съсредоточа върху здравето си сега и имам вяра, че съм на път да се възстановя. Обичам ви доста и в действителност се надявам, че ще мога да ви видя още веднъж напълно скоро ".

Селин за първи път загатна за здравословните си проблеми през януари, когато анулира северноамериканското си международно турне „ Courage " от 9 март до 22 април. Според прессъобщение, оповестено на нейния уеб страница, тя е била принудена да се откаже от концертите заради " тежки и упорити мускулни конвулсии ".

Съобщението пристигна три месеца откакто трябваше да анулира присъединяване в Лас Вегас поради същия здравословен проблем. През последните няколко десетилетия Селин стана известна като " Кралицата на Лас Вегас " поради извънредно сполучливите си изяви там.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР