Селфитата са по-смъртоносни от атаките на акули. Това са констатирали

...
Селфитата са по-смъртоносни от атаките на акули. Това са констатирали
Коментари Харесай

За 6 години близо 260 души са загинали в опит да си направят селфи

Селфитата са по-смъртоносни от офанзивите на акули. Това са установили индийски учени, представени от френската версия на електронното издание " Слейт ".


Експертите са проучили данни за жертвите на селфита в интервала октомври 2011 година - ноември 2017 година През този интервал селфито е лишило живота на 259 души. Но защото смъртните случаи, дължащи се на рискови опити за селфи, не са категоризирани настрана в националните бази данни, учените допускат, че в реалност смъртността при селфита може да се окаже доста по-висока.

Експертите са открили и че броят на смъртните случаи на хора, опитващи се да си създадат сефли, нарастват всяка година. През 2011 година е имало единствено 3, а през 2014 година те са към този момент 13, през 2015 година - 15, през 2016 година - 98, а през 2017 година - 93.

Средно жертвите са на възраст сред 22 и 23 години. След 30-годишна възраст рискът да се почине поради рисково селфи понижава фрапантно, открили учените.

Индийските специалисти също така са открили, че множеството жертви на селфитата са мъже (три четвърти).

Най-много смъртоносни сефлита е имало в Индия (50 % от случаите). Следва Русия. На трето място са Съединени американски щати, следвани от Пакистан.

В индийското проучване се прави и ранглиста на аргументите за смъртност при селфитата. На първо място е удавяне при опит за селфи. Следват транспортни произшествия, като включително се включват опитите за селфита върху движещи се влакове или при заставане на железопътната линия пред приближаващи влакове. На трето място са разнообразни паданията при опит за селфи. За никого няма да е изненада, че в Съединени американски щати има най-вече смъртни случаи при опит за селфи с огнестрелно оръжие.

Според специалистите, с цел да се избегне рискът от смъртоносни селфита, би трябвало да се обособяват по този начин наречените " зони без селфи ". В Индия такива зони към този момент се обособяват в някои градове. " Селфитата сами по себе си не са рискови, само че човешкото държание по време на селфи е рисково ", споделя индийските специалисти. Според учените въпросните " зони без селфи " би трябвало да включват туристически обекти, на които има вода, планинските върхове и високите здания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР