Селфитата и снимките на тези места са забранени.Като се има

...
Селфитата и снимките на тези места са забранени.Като се има
Коментари Харесай

Селфитата и снимките на тези места са забранени


Селфитата и фотосите на тези места са неразрешени.

Като се има поради, че почти 95 милиона изображения се качват в Instagram всеки ден, за множеството от нас е мъчно да си показват,

Но в действителност към момента има доста страни, градове и исторически обекти или религиозни здания, където правенето на елементарна фотография може да ви сътвори проблеми.

вариращи от религиозни вярвания до нормално остаряло неспокойствие от туристите, написа bobbooks.co.uk.

Алжир

Ако пътувате до Алжир, значимо е да сте осведомени с локалните закони и традиции, в това число тези, свързани с фотографията.

Правенето на фотоси на полицейски и държавни или военни здания също е неразрешено, тъй че в случай че не сте сигурни дали можете да снимате съответна постройка или човек, постоянно питайте първо.

Южна Корея

Въпреки че евентуално към този момент сте наясно, че Северна Корея има строги правила и разпореждания за всеки, който желае да я посети,

Например в Южна Корея снимането на хора, даже на обществено място, без тяхното единодушие се смята за престъпно закононарушение. Нарушаването на този закон може да ви докара до пет години затвор.

Сикстинската шапка, Ватикана

Посетителите на фамозната Сикстинска шапка във Ватикана са длъжни да съблюдават редица правила като носене на дълги панталони или поли и покриване на голи плещи.

а личният състав по сигурността има право да изтрие всевъзможни фотоси или записи.

Кварталът на алените фенери, Амстердам Въпреки че можете да вършиме фотоси до насита съвсем на всички места в Амстердам, в това число в прословутите му „ кафенета “, има едно място, където снимането е строго неразрешено.

който се опита да снима, може да чака фотоапаратът му да бъде иззет от ядосани притежатели на бизнес.

Обединени арабски емирства

Обединените арабски емирства, които включват Абу Даби и Дубай, имат по-строги закони по отношение на фотографията, в сравнение с множеството фотографи евентуално биха желали.

Правенето на фотоси на някое от тези неразрешени места може да докара до санкции и даже отнемане от независимост, тъй че направете изследване,

Япония

Въпреки че многочислените храмове, светилища и религиозни скулптури в Япония са известни със своята хубост, правенето на фотоси в и към някои от тези свещени места е неразрешено.

не разрешават фотографията заради неотдавнашния напор от туристи, показващи неприятни обноски. Нечувствителното държание включва слагане на стативи по средата на пътеките, стъпване в градините и причиняване на вреди от подпирането на стени и колони.

Долината на царете, Луксор, Египет

Долината на царете в Луксор, Египет е завладяващо историческо място, където античните египтяни са погребвали своите фараони.

За страдание обаче снимането в гробниците не е позволено и всеки, който промъкне камера или се опита да направи фотоси, рискува да бъде санкциониран и камерата му да бъде иззета.

Мумбай, Индия Ако сте възнамерявали да заснемете няколко селфита в туристическите горещи точки на Мумбай, ще бъдете разочаровани да разберете, че градът е въвел възбрана за този вид снимка.

Правенето на селфита към този момент е неразрешено на 16 обособени места, а в града даже има полиция, която патрулира в тези региони, с цел да наложи този необикновен закон.

Национален парк Uluru-Kata Tjuta, Австралия Националният парк Uluru-Kata Tjuta е дом на една от най-емблематичните забележителности на Австралия; Улуру или Ayer’s Rock. Но колкото и да е красива, забележителността се счита за свещена от аборигенските хора, които са обичайните притежатели на земята, което значи, че снимането е неразрешено в избрани свещени зони към скалата. Комерсиалната снимка е изцяло неразрешена.

Уестминстърското абатство, Лондон

Уестминстърското абатство не разрешава снимане, защото се счита, че „ понижава свещената и интимна атмосфера “ на постройката. Въпреки че опитът да извършите дискретна фотография в абатството няма да ви наложи санкция или затвор, както би било на някои от местата в този лист, сигурно ще бъдете разкрити и може да винакарат да си тръгнете.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР