Селекцията в Левски това лято включва едва двама нови -

...
Селекцията в Левски това лято включва едва двама нови -
Коментари Харесай

Селекцията в Левски плаче за още нови

Селекцията в Левски това лято включва едвам двама нови - Асими Фадига и Дарлан. На фона на предходните години, в този момент входящите прехвърляния са изненадващо малко и даже вест. Липсват и спекулации за играчи, които да бъдат свързвани със столичния гранд. През последните седмици обаче лазаретът на отбора се усили, а това сведе до най-малко избора на старши треньора Николай Костов за каре бранители. След дуела с Ботев (Враца), извоюван мъчно с 1:0, специалстът въпреки всичко призна, че съществува опция да бъдат взети още футболисти. Но по метода, по който го изясни, стана ясно, че това не е наложително, а процесът изисква време. 

" Има някаква възможност да се обърнем към нов футболист. Но той би трябвало да е млад, техничен, интелигентен, бърз, на ниска цена. И да го намерим бързо. Как тъкмо ще стане, не знам “, изясни сбито Костов по тематиката.

В реалност точно дуелът с врачани сподели, че " сините " имат потребност от по-дълга пейка, в случай че упоритостите им стигат до борба за първото място, както изясни и самият изпълнителен шеф Даниел Боримиров при представянето на експерта. Нещо повече - от лятото насам Левски осезаемо губи класа в състава си. Това не е някакво чувство, а факт, даже чиста математика. Левски взе единствено двама нови досега, а от отбора си потеглиха четирима, последният от които Ивелин Попов. Преди него чартърен в Емполи бе пратен Антоан Стоянов, който имаше прекомерно периферна роля. Затова пък най-хубавият защитник Ноа Сонко Сундберг бе продаден на Лудогорец, а договорът за наем на Филип Кръстев изтече и не бе възобновен. Генерално - четирима си потеглиха, а дойдоха единствено двама. 

И до момента в който междинната линия наподобява добре уплътнена откъм вариативност, то в отбрана и офанзива обстановката седи по различен метод. Ако проблемите на Кристиан Димитров продължат, то сигурно на " Герена " би трябвало да се подсигурят с още един централен защитник. В противоположен случай може да се постанова и за в бъдеще да бъдат преквалифицирани други играчи, както бе с Андриан Краев против " Ботев ". На тази позиция могат да бъдат употребявани още Асен Чандъров и Вендерсон Цунами. 

На върха на офанзивата чистият нападател е Рикардиньо, а Билал Бари ще бъде разполагаем най-вероятно за старта на зимната подготовка. Там към този момент не може да бъде употребен Ивелин Попов, а Илиян Стефанов е със статут на твърда запаса при Костов и няма да е изненада, в случай че игровото време на героя от финала за Купата през 2022 година бъде сведено до най-малко в идващите месеци. 

Вероятно обаче вести към селекцията на сините може да има след реванша с Апоел (Беер Шева). Сега на " Георги Аспарухов " мислят единствено по какъв начин да махнат израелците, с цел да стигнат до плейофа с Айнтрахт. Той сигурно ще им подсигурява съществени финансови прихори и от УЕФА, и от телевизионни права, а след това може да бъде по-лесно в договарянията за евентуални нови. Факт е обаче, че в случай че упоритостите са високи, такива са нужни. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР