Селекцията на Япония постигна знаменит обрат при старта си на

...
Селекцията на Япония постигна знаменит обрат при старта си на
Коментари Харесай

Ядрена бомба на Мондиала: ”Самураите” от Япония шокираха Маншафта - 2:1!

Селекцията на Япония реализира популярен поврат при старта си на Световното състезание по футбол. „ Самураите “ губеха с 0:1 от Германия до 75-ата минута след попадение от дузпа на Илкай Гюндоган през първата част, само че запасите за азиатците – Рицу Доан (75) и Такума Асано (84), направиха по този начин японците да ликуват и честват в дебютния си мач в Катар.

.

Разочарованието за хората на Ханзи Флик е голямо, откакто Маншафта повтори старта си от предишното Световно състезание в Русия, когато Бундестима потегли с проваляне от Мексико, написа още ГОНГ.

 

В осмата минута азиатците наказаха неточност при изнасянето на топката от германците и осъществиха бърза контраофанзива, която приключи с попадение, само че то беше анулирано. Дайзен Маеда беше пред линията на бранителите на германците и реферите анулираха гола. Очаквано, германците бяха по-дейният тим с топката от началото на мача, само че пък хората на Ханзи Флик не стигаха елементарно до удари посока вратата, защитавана от Гонда. 

 

Японците, от своя страна, разчитаха основно на скоростни контраакция, след каквато падна гола им, който беше анулиран. В 16-ата Йозуа Кимих центрира от ъглов удар към Антонио Рюдигер, който надигра във въздуха защитник на Япония и стреля с глава, само че настрана.

След 20 минути игра германците раизграха чудесно и раздраха защитата на Япония, с цел да се стигне до прострелен удар от Илкай Гюндоган, само че Гонда отрази. Маншафта стартира последователно да постанова по-директен напън, а германците разиграха топката отдясно в 28-ата. Серж Гнабри комбинира с Илкай Гюндонган, а халфът не се бави и шутира мощно, само че право в ръцете на Гонда. Секунди по-късно при масиран напън в наказателнот поле на Япония още веднъж Гюндоган можеше да открие резултата, само че Мая Йошида с тяло блокира удар на звездата на Ман Сити.

В 32-ата Давид Раум получи дълъг пас отляво в наказателното поле на Япония и беше пресиран от стража Гонда. Първоначално Гонда не игра нито с топката, нито с Раум, само че при повторното си повдигане се хвърли върху играча на Германия и реферът нямаше по какъв начин да не уточни бялата точка. Илкай Гюндоган стреля в средата на вратата, а Гонда се хвърли в левия си ъгъл и резултатът беше открит.

Три преди края на първата част Томас Мюлер беше открит на дъгата пред японската врата, а опитният нападател върна за Кимих. Играчът на Байерн шутира мощно с десния крайник, само че и много неопределено. Германците продължиха да работят доста добре, а Джамал Мусиала с извънредно завъртане отстрани Итакура и стреля с десния крайник, само че над напречната греда на японците в последната минута от първата част.

Дълбоко в добавеното време Маншафта осъществя втори гол във вратата на противника, откакто Гнабри подаде към Кай Хавертц на празна врата и нападателят нямаше по какъв начин да сбърка. След преразглеждане на обстановката обаче беше открито, че играчът на Челси е бил в засада.

Германците започнаха второто полувреме както приключиха първото и две след подновяването на играта можеха да удвоят. Серж Гнабри получи вдясно и шутира по диагонала, само че топката се отби в напречната греда на Гонда. Играчът на Байерн имаше опция да комбинира с Томас Мюлер, който също беше на преференциална позиция.

В 51-ата Джамал Мусиала овладя пред наказателното поле на японците и с лекост отстрани четирима бранители на " самураите ", с цел да си освободи място за изстрел. Последва завършващ изстрел, който обаче беше неакуратен. След час игра Джамал Мусиала с хитро извеждащо подаване видя Илкай Гюндоган в наказателното поле. Халфът шутира, само че топката се удари в десния непряк дирек.

Японците заиграха по-добре и започнаха повече да гледат към вратата на Мануел Нойер, откакто европейците понижиха темпото си на терена. В 70-ата обаче Серж Гнабри смъкна топката към резервата Хофман, който стреля, само че вратарят Гонда направи зрелищно избавяне. Атакта продължи, а Раум отляво подвигна топката за Серж Гнабри, който стреля с глава, а Гонда отрази. Гнабри притича да довкара топката, само че Гонда направи следващото си избавяне, с цел да остави " самураите` в мача.

В 73-ата Мануел Нойер направи извънредно избавяне с една ръка, откакто отрази удар на Дайчи Камада. Топката отиде в Хироки Сакай, който трябваше да означи в опразнената врата, само че стреля извънредно нескопосано. В 75-ата Япония изравни на Бундестима. Азиатците натиснаха своя противник и гол във вратата на Германия въпреки всичко падна. Резервата Такуми Минамино нахлу вляво в наказателното поле и даде паралелен пас по земя. Мануел Нойер спря подаването с ръка, само че върна топката към другата запаса - Доан, който нямаше по какъв начин да сбърка - 1:1.

" Самураите " направиха цялостен поврат против Маншафта пет преди края, откакто топката беше мощно изритана от фал към Такума Асано. Той овладя и надбяга Нико Шлотербек и от дребен ъгъл матира Нойер.

Германците започнаха да натискат противника, с цел да изравнят, а в 94-ата минута Леон Горетцка насочи извънредно мощен удар към японската врата, само че топката отлетя навън.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР