Селекционерът на волейболния национален отбор на България за мъже до

...
Селекционерът на волейболния национален отбор на България за мъже до
Коментари Харесай

Андреа Буратини: Отборът има душа, хубаво е да работиш с него

Селекционерът на волейболния народен тим на България за мъже до 21 година Андреа Буратини

Отборът завоюва бронзовите медали на международното състезание по волейбол за мъже до 21 години в Бахрейн.

" Беше ни доста мъчно, тъй като равнището не е като тимовете под 17 или 19 година Нивото при 21-годишните е доста високо, покрай това на мъжете. Веднага видяхме какъв брой високо е равнището. Отборът има душа, хубаво е да работиш с него. Всички дадоха 150 %. Ситуацията беше сложна, тъй като ден преди международното състезание нямахме разпределител. Играхме ужасно, не беше елементарно. Благодаря на всички. Важно бе да спечелим този орден, тъй като това е финален шампионат за този тим. За тези 3 години той постоянно бе на подиум. В Европа няма различен подобен тим ", показа той.

Треньорът показа, че възпитаниците му са били фаворите в шампионата, въпреки в последния миг упованията и задачите да са се трансформирали.

" Вярно е, че първоначално мислехме, че сме един от четирите любимци в шампионата. Когато в последния миг загубихме център, разпределител и посрещач, ни стана доста мъчно. Силата на тима ни е в главите им. Не беше елементарно. След загубата от Италия на полуфинала, имахме предпочитание да спечелим медалите ", добави той.

Наставникът призна, че контузеният Симеон Николов е бил значима част от проектите му, преди да се контузи.

" Ние работехме доста с Николов. Месец и половина работихме с него. Трудно ни беше. Веднага имахме значими мачове с Канада, Индия и Полша. Мачът с Италия беше чудноват, тъй като започнахме добре, само че във втория гейм може би не играехме доста добре, тъй като не играехме обединени. Италия игра доста добре с доста мощен сервис ", добави той.

Италианецът шеговито се направи, че не схваща въпросите за бъдещето му.

" Този тим може да бъде бъдещето на България. Има най-малко 5-6 състезатели, които имат качества. В множеството национални гарнитури има положителни играчи от Левски. Хубаво е, че приказваме добре за тези състезатели ", приключи той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР