Селекционерът на воблейболния национален отбор на България за мъже Пламен

...
Селекционерът на воблейболния национален отбор на България за мъже Пламен
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Не сме в позиция да подценим нито един отбор. Публиката във Варна ще бъде седмия ни играч

Селекционерът на воблейболния народен тим на България за мъже Пламен Константинов показа упованията си преди стартирашото на следващия ден европейско състезание. Двубоите от нашата група ще се играят в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта във Варна.

Нашите ще срещнат Испания, Словения, Финландия, Украйна и Хърватска, като във втората фаза не престават първите четири отбора в класирането.

" Силно се надявам да се представим добре. Има много момчета, които не са реализирали съществени резултати. Те са малко натоварени с упования от предходни генерации. Виждат се доста забавни неща по време на тренировките - даже единствено за лятото. Големият въпрос е дали ще забележим това израстване в игра. Ако го забележим ще сме забавен тим. Притеснява ме единение дали всички ще влезнат в идентична форма на Европейското. Със здравословният проблем с Ники Колев, като чели успяхме да се оправим. Той тренира последните два пъти обикновено. Каквото съм очаквал, това и съм заварил в националния тим. Ясно ме беше че, ще е мъчно. Не идваме тук да си вършим PR, а с цел да помогнем, тъй като е нашият народен тим ”, съобщи Пламен Константинов. 

" Критиките са част от работа на един състезател. Когато няма предстоящи резултати, разумно е да има рецензии. Мога единствено да подлагам на критика за липса на предпочитание. Това е и главното нещо, което желая от тима. През последните години най-лошото бе този пораженчески дух. Всеки може да елементарни на един тим, в случай че той се бори до края. Опитахме се това да го създадем. Надявам се бързо да прескочим тази раздразнителност, тъй като сме хазаин. Но в течение на шампионата това се трансформира и домакинът стартира да демонстрират каквото би трябвало.

Започваме с два мача с тимове, които не са любимци в групата, само че пък те са от нашето равнище през последните години. Технични, грамотни подредени. Видяхме хубави мачове от Испания и Финландия в Златната лига. Не сме в позиция да подценим който и да е тим ", безапелационен е Пламен Константинов.

" Публиката ще бъде бъде тук. Може би 80/85% са продадени билетите. Ние би трябвало да се оправим с този напън, който оказва публиката и към своя тим и към съперника. И с течение на шампионата публиката да стане нашия седми състезател. Силно се надявам България още веднъж да бъде волейбол! ”, безапелационен бе селекционерът на България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР