Селекционерът на уругвайския национален отбор Диего Алонсо вярва, че има

...
Селекционерът на уругвайския национален отбор Диего Алонсо вярва, че има
Коментари Харесай

Селекционерът на Уругвай: Играчите ми са най-добрите в света, подготвяме се за нов пробив

Селекционерът на уругвайския народен тим Диего Алонсо има вяра, че има най-хубавите футболисти в света, чиято гневна национална горделивост ги прави кандидати за нов героизъм на Световното състезание в Катар.

Уругвайците, които са двукратни международни първенци, ще играят своя първи мач в Катар на следващия ден против Южна Корея. Алонсо споделя, че има неспокойствие и възторг в тима, подготовката му е минала чудесно и чака трите си мача в група Н, където ще премери сили с Португалия, Гана и на следващия ден с корейския състав. " Играчите на Уругвай са най-хубавите в света, те пазят достойнството на страната ни във всички случаи. И това е най-важният инструмент, който имаме. Чувството, което носят те в душите си, ги отличава от останалите. Това е възприятието за принадлежност към една огромна общественост ", изяснява треньорът.

Световен първенец от 1930 и от 1950 година, Уругвай е дребна нация от едвам 3.5 милиона души. Но и след купите страната е имала забележителна роля, като на доста шампионати е стигала много надалеч. Те имат 14 участия на международни финали, а даже огромните футболни народи се стараят да ги заобикалят. Наставникът изясни, че думите му не трябва да се одобряват като надменност или като надценяване на самостоятелните качества на футболистите, само че счита, че би трябвало да се регистрира решимостта, която постоянно е била водещ съставен елемент в този тим.

" Когато споделям, че уругвайските футболисти са най-хубавите в света, това е, тъй като те са моите играчи ”, изясни още той и направи паралел сред татко и децата му. Също по този начин съгласно него те са най-хубавите и поради обстоятелството, че почитат тима като общественост. Няма контузени и заболели в тима, като се изключи бранителя на БарселонаРоналд Араухо, който претърпя интервенция на бедрото през септември, само че напредъкът при него с рехабилитацията е незабравим и може би скоро ще бъде изцяло подготвен. " Роналд тренира многo крепко всеки ден. Тялото му реагира добре на натоварванията, тъй че мога да отбележа положителната му форма ”, добави Алонсо.

47-годишният експерт по време на кариерата си на терена се е изявявал като нападател и има 7 мача за националния тим. До юни предходната година беше ментор на Интер (Маями) в американската лига (МЛС), а има също по този начин и сериозен опит в Мексико и Парагвай. Алонсо пое националния тим на страната през декември предходната година, наследявайки легендата и деец на локалния футбол Оскар Табарес, който беше отпред на отбора в продължение на 15 години. Той е събрал тим от хора с голяма разлика във възрастта, включително шестима играчи на 35 или повече години, някои даже с четвърто присъединяване на Световно състезание. 13 от футболистите обаче ще играят за първи път на най-големия състезателен конгрес. В тази група е и младото острие на Ливърпул Дарвин Нунеc.

Дългогодишният капитан Диего Годин е на 36 и по всяка вероятнoст ще премине границата от 160 мача за страната си. А самият той не вижда проблем във възрастта си. " Аз на 20 години и аз през днешния ден, това са изцяло разнообразни неща. Но едно е същото – давам всичко от себе си. Много сме нетърпеливи, доста разчувствани и този възторг, който нормално изпитвате преди първия мач, е възприятие, което всички споделяме. Утре е моментът на истината и ще приказваме на терена ”, разяснява Годин на конференцията.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР