Селекционерът на португалския национален отбор Фернандо Сантош се надява, че

...
Селекционерът на португалския национален отбор Фернандо Сантош се надява, че
Коментари Харесай

В Португалия са респектирани от Уругвай

Селекционерът на португалския народен тим Фернандо Сантош се надява, че Данило Перейра няма да бъде изчезнал за дълго време, а също по този начин има терзания и за физическото положение на полузащитника Отавио Монтейро преди втората среща на Мондиал 2022.

Португалците ще срещнат във втората си среща в група Н постоянния тим на Уругвай, откакто на старта измъкнаха 3:2 над Гана. Португалия и Уругвай се срещнаха на осминафинал на предходното състезание на планетата, когато урусите биха с 2:1.

Перейра, който на клубно равнище е футболист на Пари Сен Жермен, получи счупвания на три ребра от тренировката в събота. Въпросната контузия го вади сигурно от повторението на конфликта с урусите.

" Доколкото знам, той се усъвършенства и чакаме да го върнем на терена доста скоро. Поне по този начин ми споделят лекарите на тима, съобщи Сантош, който води португалците от 2014-а година насам и през 2016-а го направи европейски първенец. Сантош приказва на конференция, само че очевидно изглеждаше обезпокоен, предават публицистите. Без никакво подозрение, проблемите при португалците се чакат или пък има такива, само че не са оповестени обществено.

" Но в случай че не успеем да го възстановим, имаме други трима централни бранители, които могат да го заменят. Няма да вършим драма от това, добави опитният експерт.

А множеството португалски медии през днешния ден допускат, че Данило Перейра е навън и за двата мача в групата, тъй че ще се разчита на него чак за елиминациите, на които отборът се допуска ще взе участие.

Запитан за 39-годишния бранител Пепе, който беше на аварийна пейка, когато Португалия победи Гана с 3-2 в първия си мач на Световното състезание в Катар предишния четвъртък, Сантос сподели, че той е „ страшилище “ и ще бъде в тима на следващия ден. Но решенията по отношение на Отавио Монтейро и за левия защитник Нуно Мендеш ще бъдат взети по-късно през днешния ден или на следващия ден рано сутринта. Важно е те по какъв начин се усещат и какви са прогнозите на лекарите на отбора.

Сантош приказва малко и за Уругвай, който изясни, че те си остават " доста добър тим, макар че водещите им нападатели Единсон Кавани и Луис Суарес, към този момент са на години ".

" Ще би трябвало да бъдем доста деликатни, тъй като те могат да пресират съперниците си в действителност интензивно, да ги принудят да вършат неточности и по-късно да ги ударят мощно. Освен това са доста постоянни в отбрана, решителни. Така че дублирам думите си, че са рисков съперник. Никой не желае да играе против такива ", съобщи още Сантош.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР