Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман изпрати първа повиквателна на Тижани

...
Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман изпрати първа повиквателна на Тижани
Коментари Харесай

Куман обяви състава на Нидерландия, халф с първа повиквателна

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман изпрати първа повиквателна на Тижани Райндерс от АЗ Алкмаар и върна в състава вратаря Андриес Ноперт преди финалите в Лигата на нациите.

Халфът Райндерс впечатли при присъединяване си в Лигата на конференциите през актуалната акция. Отборът от Алкмаар доближи до полуфиналите на третия по мощ евротурнир. Стражът Ноперт, който дебютира с екипа на " оранжевите " по време на Мондиал 2022 в Катар под управлението на Луис ван Гаал, пък е изцяло възобновен от травма.

Куман остави отвън отбора четирима футболисти от Аякс след слабия край на сезона за гранда от Амстердам. Това са Стивън Бергхаус, Брайън Броби, Дейви Клаасен и Кенет Тейлър.

Опитният вратар Яспер Силесен също не е в листата от 26 играчи, до момента в който Тюн Копмайнерс още веднъж ще има опция да играе след лекуване на травма.

" Намираме се в края на сезона. Трудно е да се изпращат повиквателни в последния миг. Поради тази причина избрахме 26 футболисти. Това ще ни даде опция да се оправим с проблемите ", съобщи Куман, представен от формалния уебсайт на Футболната федерация на страната.

Нидерландия е хазаин на финалния шампионат в Лигата на нациите и се изправя против Хърватия на полуфиналите в Ротердам на 14 юни. Финалът и мачът за третата позиция в Лигата на нациите са на 18 юни.

Останалите два тима, достигнали до последната фаза на надпреварата са Испания и Италия. Те ще играят между тях в Еншеде.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР