Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов сподели очакванията

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов сподели очакванията
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Не обичам да дърпам дявола за опашката...

Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов показа упованията си за Световното състезание, което ще се организира от през днешния ден до 30.09 в България и Италия.

" Лъвовете " стартират акцията с мач против Финландия от 20:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

 Като за Световно!
Като за Световно!

Успех, " лъвове "!

" Акцентът е настрана върху всеки мач в първата група. С този формат е основно да излезем с оптимален точков актив от първата фаза. Искаме да сме оптимисти, без значение от проблемите, които имаме. Ако тръгнем добре в шампионата, ще компенсираме с повече предпочитание, с повече страсти, с поддръжката на публиката и да изравним салдото. Ограничавам се в лозунгите и огромните обещания. Не обичам да дърпам дявола за опашката, тъй като съм виждал огромни тимове, с цялостни сформира да се провалят на огромни шампионати. Не желая да пресилвам със мощните думи, ще се постараем да извлечем максимума и да създадем почтено класиране като домакини.

Това, което виждам в последните тренировки е, че момчетата са по-концентрирани и по-мотивирани в тренировката. Може би, към този момент усещат самия дух на Световното състезание. А може би има и предстартова тресчица. Да играеш Световно състезание в къщи, пред лична аудитория, ще ти се случи сигурно веднъж в кариерата. Това е неповторим късмет. Историческа отговорност са мощни думи. Това би трябвало да е наслаждение за всеки един от състезателите. Ако успееш да използваш преимуществото на семейството и поддръжката на публиката, може да останат най-паметните и запаметяващите се мигове от присъединяване ти в националния тим ", разяснява Константинов.

 Светослав Гоцев пред ТОПСПОРТ: Пожелавам си цялостната зала да ни изпрати измежду най-хубавите на Мондиал 2018
Светослав Гоцев пред ТОПСПОРТ: Пожелавам си цялостната зала да ни изпрати измежду най-хубавите на Мондиал 2018

" На подобен конгрес най-важното е да създадем оптимален брой победи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР