Селекционерът на националния отбор на Сърбия по баскетбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на Сърбия по баскетбол за мъже
Коментари Харесай

Пешич се надява Бодирога да помогне за разрешаване на конфликта между Евролигата и ФИБА

Селекционерът на националния тим на Сърбия по баскетбол за мъже Светислав Пешич изрази вяра сънародникът му Деян Бодирога, който оглави Евролигата, да помогне за разрешаване на спора сред най-престижния европейски клубен шампионат и Международната федерация по баскетбол (ФИБА). 

„ Надявам се на някакво решение в този момент, когато отпред на Евролигата е Деян Бодирога. Ако не друго, той има голям опит като играч и предпочитание да сплоти европейския баскетбол. Това, което се случва сега, не е положително. Пътят е всички да седнат дружно, да си слагат цели, които биха създали една пирамида на надпреварите, в която Евролигата има значимо значение. Но без националните шампионати няма по какъв начин да се реализиран високи резултати. Ние не се занимаваме с баскетбол поради персоналния си интерес, а тъй като го обичаме.Това е нашият живот “, разяснява Пешич пред сръбското издание b92.net. 

“Живеем в световен свят и баскетболът е световен спорт. Най-добре проведените шампионати са испанското, турското, немското и италианското, що се отнася до селекцията на играчи, а това не става без треньорски фрагменти “, добави Светислав Пешич.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР