Селекционерът на националния отбор на Коста Рика Луис Фернандо Суарес

...
Селекционерът на националния отбор на Коста Рика Луис Фернандо Суарес
Коментари Харесай

В Коста Рика си тръгват от Световното с гордо вдигнати глави, твърди треньорът им

Селекционерът на националния тим на Коста Рика Луис Фернандо Суарес съобщи, че е горделив от представянето им на Световното състезание в Катар, макар отпадането още в групите. И също по този начин добави, че цялата делегация на тима напуща Катар с “високо вдигнати глави ”.

Коста Рика завърши с Мондиала след 2:4 от Германия в последния си мач в група Е, само че преди този момент победи Япония с 1:0. Тежкото проваляне на старта с 0:7 от Испания обаче предопредели и крайното им класиране в доста огромна степен. По този метод те отпадат още в групата на второ следващо Световно състезание, откакто и в Русия имаха подобен резултат.
 Германия се провали и на този Мондиал Германия се провали и на този Мондиал
" На този Мондиал показахме какво е Коста Рика. Спокоен съм и си тръгваме с високо вдигнати глави. Толкова съм горделив от тима! Това са едни доста специфични момчета. Гордея се с тях, повече от всеки различен път преди. Тръгвам си от Катар печален, само че не тъй като загубихме от Германия, а тъй като отпадаме. Трудно е да приемеш този процес като треньор, още повече на Световно. Но това сме ние. Бяхме себе си против Япония и против Германия. Най-важното е, че този тим има голям капацитет за възстановяване. През идващите четири години има неща, които би трябвало да променим, само че би трябвало и да надградим това, което създадохме в последните четири ”, разяснява след дуела Суарес.

Колумбийският експерт също по този начин изрази убеденост, че доста от младоците ги чака блестящо бъдеще. Попитан какви са проектите му за идващото Световно състезание през 2026-а година, той сподели: “Няма по какъв начин да мислим толкоз напред. Сега би трябвало да се фокусираме върху КОНКАКАФ Голд къп и би трябвало да покажем нещо друго от нашия футбол в Централна Америка ".

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР