Селекционерът на националния отбор на Испания Луис Енрике обяви списък

...
Селекционерът на националния отбор на Испания Луис Енрике обяви списък
Коментари Харесай

Основни играчи не попаднаха в състава на Испания

Селекционерът на националния тим на Испания Луис Енрике разгласи лист от 25 футболисти, на които ще разчита за идните в края на месеца мачове с Швейцария и Португалия от Лигата на нациите. Сред извиканите има много изненадващи имена, макар че международното състезание в Катар стартира след единствено два месеца.

Луис Енрике ще даде късмет с алената фланелка на 20-годишното крило на Атлетик Билбао Нико Уилямс, 22-годишния халф на Валенсия Уго Гиямон, както и на нападателя на Бетис Борха Иглесиас. Тримата имат общо два мача за " Ла Фурия ", като и двата са на сметката Гиямон. Вратарите на Брайтън Роберт Санчес и Брентфорд Давид Рая също са измежду извиканите.

Изненадващо обаче в групата за идните мачове не бяха взети Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед), Ансу Фати и Маркос Алонсо (Барселона), Тиаго Алкантара (Ливърпул), Иниго Мартинес (Атлетик Билбао) и Раул де Томас (Райо Валекано). Една от най-изненадващите повиквателни пък е за опитния защитник на Барселона Жорди Алба, който сега е трети в избора за ляв бранител в Барселона след Маркос Алонсо и Aлехандро Балде. Според испанските медии някогашният капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос е бил в предварителния лист на Луис Енрике, само че той не беше извикан.

Испания е водач в група 2 на Лига " А " на Лигата на нациите с 8 точки от четири мача, с точка повече от Швейцария, с четири пред Чехия и с пет пред Швейцария.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР