Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже
Коментари Харесай

Треньорът на баскетболистите се озъби на критици за загубата от Норвегия

Селекционерът на националния тим на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски бе удовлетворен от успеха над Австрия с 85:71, с която отборът си обезпечи място в главния стадий на квалификациите за ЕвроБаскет 2025, само че не пропусна да се озъби на критиците след провалянето в Норвегия на старта на предварителните пресявки.

" Ще върна нещата към първия мач с Норвегия. Сега желая да ги чуя, само че не ги слушам, а тогава ги чувах доста добре ", разгласи Барчовски по тематиката.

В скандинавската страна, за която баскетболът е по-скоро екзотика, нашите паднаха с 80:86.

След мача един от националите бе прям и сподели, че загуба на България от Норвегия отвън зимните спортове е позор.

" Казах на момчетата, че аз съм слушал доста такива неща, а тях би трябвало това нещо да ги окуражи и да покажат на терена, че могат и че могат да компенсират неналичието на мощни и опитни играчи. Казах им, че не са за подценяване и че имат чест, и би трябвало да играем все по-добре.

Ние сме по-добри играчи, а станахме по-добър тим и закономерно спечелихме. Днес бяхме безусловно безапелационни. Ако мачът през днешния ден не беше толкоз наложителен, щях да дам повече отмора на Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър, тъй като се умориха доста и разликата щеше да стане повече. Изиграхме мача като хората.

Пак желая да се върна, когато искаш да критикуваш, го прави доброжелателно, а в случай че го правиш злобно, по-добре се скрий някъде ", разяснява пред " Нова спорт " Барчовски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР