Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков сподели, че е видял

...
Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков сподели, че е видял
Коментари Харесай

Селекционерът Балъков остана доволен след 0:4 на "Уембли"

Селекционерът на националния тим Красимир Балъков показа, че е видял позитиви в играта на " лъвовете " при загубата с 0:4 в гостуването против Англия от евроквалификациите. Загубата беше трета поредна за отбора ни, който заема последното 5-о място в група А с актив от едвам 2 т. и голова разлика 5:11 в 5 мача. България няма победа към този момент в осем следващи дуела, като последният ни триумф датира от 13 октомври 2018 година против Кипър (2:1) в Лигата на нациите.

" Днешният мач бе урок по динамичност, съвременен футбол и импровизация - разяснява Балъков. - В обособени моменти не бяхме в положение да отговорим уместно на противника. Може да ви звучи необичайно, само че мисля, че в по-голяма част от времето концепцията, която имахме, през днешния ден функционираше. Въпреки че допуснахме тежка загуба, съм удовлетворен от представянето на момчетата. "

За Англия това беше седма победа от 11 изиграни мача против България, като общата голова разлика към този момент е 20:2 в интерес на " трите лъва ". В историята продължава да има единствено двама българи, които са вкарвали гол в британската врата - Георги Аспарухов при 1:1 в Лондон през 1968 година и Георги Марков при 1:1 в София през 1999 година В " актива " на " трикольорите " има и още две равенства по 0:0 - през 1962 и 1998 година

" Доста надалеч сме от британския футбол, само че би трябвало да продължим да работим крепко. Друга алтернатива пред нас няма - добави националният селекционер. - Похвално е въпреки всичко, че през първото полувреме имахме две положителни благоприятни условия за гол. Четирите попадения на Англия пък паднаха след наши неточности. Знам, че е мъчно, само че желая да стартираме да играем футбола, който демонстрираха англичаните довечера. "

В идващия кръг от квалификациите в група А на следващия ден (10 септември) тимът ни почива и ще има другарски мач против Ирландия в Дъблин. Следващия месец България има два мача в пресявките за Евро 2020 - посещение против Черна гора на 11 октомври и домакинство против Англия на 14 октомври.

" В контролата против Ирландия може би ще дадем късмет на много футболисти, които не участваха в срещата довечера. Все отново някои, които играха през днешния ден, може отново да играят. Искаме да забележим същото разпределяне, същата игра, като задачата ни ще бъде да понижим грешките, които позволяваме ", приключи Балъков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР