Селекционерът на националите на САЩ по футбол Грег Берхалтер подчерта,

...
Селекционерът на националите на САЩ по футбол Грег Берхалтер подчерта,
Коментари Харесай

Берхалтер: Дойдохме в Катар да представяме САЩ, а не да подкрепяме идеите на Инфантино

Селекционерът на националите на Съединени американски щати по футбол Грег Берхалтер акцентира, че тимът му не е в Катар, с цел да се концентрира върху въпроси отвън терена, макар че не е склонен с възгледите на президента на ФИФА Джани Инфантино.

Започналото през днешния ден Световно състезание по футбол беше предшествано в близо едночасов монолог на водача на ФИФА, който провокира доста полемики и евентуално ще отключва още сходни полемики. Тогава швейцарският президент на международния футбол отбрани домакина Катар, който търпи доста рецензии в разнообразни направления, най-много подозрително съблюдаване на правата на индивида и неналичието на каквато и да е предварителна защита на злополуките при трудови злополуки.

Есенцията беше, че Инфантино съобщи при започване на речта си с: " Днес се усещам катарец. Днес се усещам арабин. Днес се усещам африканец. Днес се усещам гей. Днес се усещам неработоспособен. Днес се усещам работник-мигрант ". В следствие международната правозащитна организация Амнести Интернешънъл разкритикува думите му.

Берхалтер поддържа правото на Инфантино да приказва по този начин, само че преди мача с Уелс на следващия ден съобщи, че мислите му не се споделят от американския тим.

" Той е президент на ФИФА и има право да приказва както откри за добре. Ние сме тук с цел да играем футбол, тук сме да представляваме Съединените щати и не е наложително да представляваме възгледите на Инфантино. Имаме си наши визии. Едно от тях е, че всеки човек има право на свое разбираме за който и да е проблем.

" Така стоят нещата. Той има право да изрази това и ние имаме право на нашето мнение ", стартира някогашният полузащитник, който в този момент е треньор на отбора на Съединени американски щати. А техният противник Уелс е един от тимовете, които се опълчват на Световната федерация. Инфантино подсигурява, че в Катар " всеки е добре пристигнал ", само че Гарет Бейл реши да носи капитанска лента OneLove в поддръжка на разнообразието и свободата на избора. Както е известно, в Катар хомосексуалните връзки се дефинират като противозаконни.

Странното беше, че Берхалтер първоначално беше нападнат с въпроси точно за проблемите отвън терена, както и дали Съединени американски щати ще подчертаят проблемите на страната-домакин.

" За нас, в нашата страна, имаме нещо като мантра " бъди смяната ". Но дано не забравяме и нещо друго. В Съединени американски щати хората имат цялостна независимост да вземат решение какви са, всеки може да промени своето си равнище. Това Световно състезание може да помогне за повишение на осведомеността за част от това и по тази причина считам, че сме прави в опитите си да притеглим вниманието към някои от проблемите тук. Това е нещо, което ние преследваме като тим, като група играчи и като федерация. Надявам се, че ме разбирате ".

Капитанът на американците Тайлър Адамс, който играе за британския първокласен Лийдс, пък описа за срещите си с част от хората, взели участие в градежите на стадионите.

" Беше невероятна опция да мога да приказвам с някои от хората, които построиха стадионите, на които явно имаме невероятна опция да играем ", сподели 23-годишният футболист. " Хареса ми, че всеки от тях имаше отношение към футбола и е част от играта. Много от тях са същински почитатели, което ме зарадва откровено. Те чакат мачовете със пристрастеност, имат си любимци и любимци ".

Адамс обаче не отговори на въпроса дали е питал хората имат ли починали сътрудници по време на работата си.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР