Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска изрази

...
Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска изрази
Коментари Харесай

Силвия Радойска: Надявам се тази победа да ни даде повече увереност и самочувствие

Селекционерът на женския народен тим по футбол Силвия Радойска изрази удовлетворение от победата над Казахстан с 1:0 в първата европейска подготовка. Симона Петкова в края на първото полувреме донесе триумфа с точния си изстрел.

В група С4 следва домакинство на Армения на 9-и април, а през юни програмата предлага два мача с Румъния. Квалификациите се играят във формат Лига на Нациите, като спечелилият в група С4 се изкачва едно равнище нагоре за идващото издание, а също по този начин продължава във втория кръг на пресявките за място на Евро 2025 в Швейцария. Pумънките към този момент дадоха поръчка, че ще бъдат главен противник на България за 1-то място с безапелационната си победа с 5:0 над Армения през днешния ден.

" Очаква ни доста тежко пътешестване към България с огромен престой на летището в Истанбул, тъй че ще се приберем в София доста късно. Надявам се, че това няма да се отрази на възобновяване за втория мач. Най-хубавото и позитивното е добирят резултат, успеха и положителния старт на европейските квалификации, което беше извънредно значимо за мене, за целия щаб и най-вече за девойките. Надявам се по този начин да добият повече убеденост, самочувствие за идващите срещи, които предстоят – тази с Армения в София и лятото двата с Румъния ", стартира Радойска в изявление за Българска телеграфна агенция. 

" Мачът в Казахстан беше доста динамичен, само че през по-голямата част нашият тим владееше инициатиата, търсеше успеха от самото начало. Смятам, че бяхме по-настоятелни през всичките 90 минути и добавено време. Ние бяхме тимът, който играеше футбол и опитвахме посредством чисто футболни обстановки да сътворяваме положения и да бележим по този метод. Имахме проблем с последното подаване в противниковата половина и поради това не вкарахме по-рано гол. Иначе обстановки не липсваха ", разказа развоя на събитията българската треньорка.

Няколко минути преди да падне единствения гол, нашите девойки получиха дузпа. Ивана Найденова, която е регулярен реализатор и нормално бележи, този път не съумя да порази задачата. Селекционерът на България обаче е още по-доволна, тъй като това не прекършило стремежа на тима, а нараснало желанието им за победа.

" Отборът на Казахстан се опитваше да разрушава играта и да разчита на дълги, изритани топки. Тука обаче желая да похваля девойките, че спечелихме единоборствата. Това е съставен елемент, в който от време на време отстъпваме, само че през днешния ден се справихме и с това. Изпуснахме да отбележим и дузпа, както и още едно състояние, директно преди гола. Все отново това е първи пропуск за Ивана Найденова от бялата точка. Но считам това не се отрази на тима – дори в противен случай. Нашите девойки продължиха да нападат още по-мотивирано и по този начин стигнахме до гола и до успеха, която заслужавахме. Така че съм извънредно радостна и удовлетворена, както от успеха, само че не по-малко и от себераздаването. И съм щастлива. Това беше в действителност значим мач за всички нас. Надавям се, че този мач ще ни донесе по-голямо самочувствие, което би трябвало да го имаме ", приключи селекционерът на България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР