Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике прогнозира, че Гави

...
Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике прогнозира, че Гави
Коментари Харесай

След разгром в Катар: Посочиха бъдещата голяма звезда на световния футбол

Селекционерът на испанския народен тим Луис Енрике предвижда, че Гави ще бъде една от звездите на международния футбол в идващите години. Тийнейджърът вкара петия гол за Испания за разгрома със 7:0 над Коста Рика и стана третият най-млад голмайстор в историята на Световни шампионати след Пеле през 1958 година и мексиканеца Мануел Росас през 1930 година. Гави се разписа на възраст от 18 години и 110 дни, Пеле вкара против Уелс на четвъртфинал през 1958 година на възраст 17 години и 249 дни, а Росас бележи на Мондиал 1930 на 18 години и 93 дни.

" Гави е неповторим състезател. Той е на 18, само че има темперамент на умел състезател. Той е момче, което от време на време има потребност от малко успокоение. Но ние сме щастливи, че го имаме в тима и той ще бъде една от звездите на международния футбол ", сподели Енрике.

В идващия кръг Испания играе с Германия, който се нуждае от точки след изненадващата загуба на старта с 1:2 от Япония. При триумф за “Ла Роха ” Бундестимът евентуално ще отпадне още в груповата фаза.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР