Селекционерът на Испания Луис Енрике бе освободен от поста си

...
Селекционерът на Испания Луис Енрике бе освободен от поста си
Коментари Харесай

Уволниха Луис Енрике след провала на Мондиал 2022

Селекционерът на Испания Луис Енрике бе освободен от поста си след неуспеха на Мондиал 2022, където международните първенци от 2010-та година отпаднаха още в осминафиналите след загуба от Мароко след осъществяване на дузпи. „ Както президентът Луис Рубиалес, по този начин и спортният шеф Хосе Франсиско Молина, оповестиха своето решение на треньора “, оповестиха от Испанската футболна федерация .
Луис Енрике.
Федерацията съобщи, че желае да благодари на Луис Енрике и неговия щаб за свършената работа, само че е решила да започва „ нов план “ . „ Спортната дирекция на РФЕФ е дала на президента отчет, в който е решено, че ще бъде стартират нов план с националния тим, като задачата е да бъде продължено израстването, реализирано през последните няколко години, с помощта на Луис Енрике и неговите сътрудници “, прибавиха от РФЕФ.

„ Ла Фурия Роха “ разруши Коста Рика със 7:0 в откриващия си мач в Катар, само че позволи шокираща загуба от Япония, която докара до свършек на второ място в група Е. Иберийците бяха съществени любимци за премахване на Мароко в първия кръг на елиминациите, само че отстъпиха с 0:3 след дузпи, откакто мачът приключи при нулево тъждество в постоянното време и продълженията.

Испания за последно подвигна огромен трофей преди десетилетие на Евро 2012, като не са печелили нито един елиминационен мач на Световно състезание от триумфа си в Южна Африка през 2010. Луис Енрике застана отпред на представителния отбор през 2018 след разочароващото отпадане на 1/8-финалите на Мондиала от домакините Русия, като след това изведе „ Ла Фурия Роха “ до полуфиналите на Евро 2020, където съставът още веднъж преклони глава при рулетката на дузпите в мача с бъдещия първенец Италия. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР