Селекционерът на Холандия Роналд Куман заяви, че Робин Ван Перси

...
Селекционерът на Холандия Роналд Куман заяви, че Робин Ван Перси
Коментари Харесай

Куман може отново да повика Ван Перси в националния отбор

Селекционерът на Холандия Роналд Куман съобщи, че Робин Ван Перси може още веднъж да играе за националния тим. Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед показва отлична форма този сезон, откакто се завърна във Фейенорд. 34-годишният състезател има 50 гола в 102 мача за “оранжевите”. “Той не е казвал, че се отхвърля, само че би трябвало да е изцяло здрав”, съобщи Куман.

Холандия ще избира нов капитан на тима, откакто Ариен Робен се отхвърли от националния отбор през ноември. На този стадий любимец за тази роля е бранителят на Ливърпул Върджил Ван Дайк. “Няма играчите да гласоподават, аз ще направя избора. Трябва да има въздействие в групата и да играе на избрана позиция. Ван Дайк е възможност”, разяснява Куман.

Наставникът пое “оранжевите” през февруари и ще дебютира тази седмица в контролата против Англия в петък. “Няма да се трансформира като персона. Ще бъда същият, какъвто бях като клубен управител. Винаги съм отворен за разнообразни гледни точки. Не приказвам доста, само че постоянно споделям това, което мисля.

Преди да поема тима приказвах с Луис Ван Гаал. Исках да съм квалифициран допустимо най-добре. Говорих с някои играчи и посетих някои клубове. За холандския народен тим стартира нова фаза. Говирих с Ариен Робен, само че той ми сподели, че е корав в решението си, че се е отказал от националния отбор”, показа селекционерът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР