Селекционерът на Хърватия Златко Далич желае техният сблъсък от ченвъртфиналите

...
Селекционерът на Хърватия Златко Далич желае техният сблъсък от ченвъртфиналите
Коментари Харесай

Далич сравни мача с Бразилия с финала на Мондиал 2018

Селекционерът на Хърватия Златко Далич желае техният конфликт от ченвъртфиналите на Световното състезание против петкратния международен първенец Бразилия да бъде изигран като край, а неговият тим е подготвен да реализира първа победа над огромния любимец.

Далич съпостави дуела от петък с техния край против Франция преди четири години, който изгубиха с 2:4, и добави, че неуспехите в предходните четири мача против „ селесао “ не значат нищо.

„ Вярвам, че този мач ще бъде най-тежкият. Мога да го сравня с финала против Франция на предходното Световно състезание. Страхотен противник и огромно предизвикателство за нас. Имахме до момента 11 мача на тези две международни шампионати и загубихме един. Иска ми се този мач да пристигна малко по-късно, само че животът е подобен.

Хърватия е дребна страна и се радва на триумф на две международни шампионати. Успяхме да стигнем до тази фаза, само че сме окуражени и не желаеме да оставаме тук “, сподели Златко Далич.

Бразилия е измежду най-вълнуващите тимове за гледане в Катар, до момента в който Хърватия, с 18 нови играчи спрямо тима от 2018 година насам, към момента е малко недоказана, съгласно Далич. Само шепа ветерани от последната им акция са включени този път, водени от 37-годишния капитан Лука Модрич.

„ Има 18 нови играчи, които не са били на Световното състезание през 2018 година Имаме потребност от време, с цел да се развием и узреем. Успехът ни да бъдем измежду осемте най-хубави тима е голям. Те към момента би трябвало да се потвърдят на Световното състезание и на следващия ден е добра опция за тях да го създадат. Ние желаеме да създадем повече и в случай че успеем да го създадем, ще бъде грандиозно. Би било по-добре да стигне още веднъж най-малко до край “, добави Далич.

Хърватия загуби три пъти и приключи наедно един път против Бразилия и Модрич сподели, че в този момент е моментът нещата да се трансформират.

„ Изправяхме се против Бразилия няколко пъти и в никакъв случай не спечелихме против тях. Надявам се, че можем да променим традицията. Най-великият мач на международно състезание в този момент е пред нас. Те са едни от най-големите любимци, постоянно са любимци, само че с това, което демонстрираха тук, те заслужават това право.

Трябва да изиграем най-хубавия си мач и тогава имаме късмет. Не би трябвало да се задоволяваме с достигането на четвъртфиналите “, сподели Лука Модрич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР