Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик няма

...
Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик няма
Коментари Харесай

Треньорът на германците няма да подава оставка, насладил се на Мондиала

Селекционерът на немския народен тим по футбол Ханзи Флик няма желание да подава оставка и желае да продължи работата си, макар отпадането на отбора още в груповата фаза на Световното в Катар.

Снощи отборът му победи с 4:2 Коста Рика в последната си среща, само че този триумф и събраните 4 точки се оказаха незадоволителни за продължение в елиминациите. Така Маншафтът завършва още преди осминафиналите на второ следващо Световно състезание, а на Евро 2020 отпадна от Англия още в първия плейоф.

" От моя позиция, да - любувах се на Световното състезание. Имаме добър тим, изпод идват още положителни играчи. Но не всичко зависи от мен ", съобщи Флик пред телевизия ARD.

Той сподели, че желае да води страната на идващото Европейско през 2024-та, на което Германия е хазаин. А и тогава изтича договорът му като народен треньор.

След това 57-годишният Флик добави: " Разочарованието ми е голямо! Първо би трябвало да го преодолеем ”.

На конференцията той добави, че би трябвало да се одобряват обстоятелствата от отпадането " доста, доста бързо ".

" Винаги съм бил доста сериозен. Така че това ще бъде в този момент част от моя разбор ", съобщи експертът и добави, че разочарованието и в съблекалнята при тима е " голямо ".

“Като цяло не ме интересуват другите тимове. Интересува ме моят тим. Но преди всичко желая да кажа, че непрекъснатите и необясними самостоятелни неточности ме докарват до яд. Представянето ни през първото полувреме ме разстрои доста и аз го споделих на тима на полувремето в съблекалнята. Това беше показване, което е напряко неуважително към всички, които сме в тима и към тима ".

Но съгласно него има и различен миг и това е неналичието на задоволително време за напасване на футболистите и за разбиране на неговите тактически инструкции и хрумвания.

" Срещу Испания работихме доста добре, имахме компактна отбрана, само че също по този начин би трябвало да имате автоматизма, би трябвало да упражнявате разнообразни дейности, а ние нямахме доста време. Но отпадането ни не се свежда до това ", изясни той.

Германски публицисти го попитаха дали не би трябвало да се почерпи от британския и испанския опит. В тези страни преустроиха системите си за основаване на гении.

Флик не искаше да влиза в методически полемики, само че сподели:

" Вярвам, че за бъдещето на немския футбол би трябвало да вършим нещата по друг метод, преди всичко с тренировките. От години приказваме за нови вратари, нови крила. Това, което постоянно е било добре в немския футбол, е отбраната. Успяхме да се пазиме добре и в този момент ".
Мачовете на 2 декември
17:00: Гана - Уругвай, Южна Корея - Португалия, група Н

21:00: Сърбия - Швейцария, Камерун - Бразилия, група G

Днес завършва груповата фаза, а елиминациите почват от на следващия ден, 3 декември. Португалия към този момент е осминафиналист, освен това най-вероятно като №1 в групата, по този начин през днешния ден може и да опита да спести сили.

“Трите щита ” имат 6 т., Гана е с 3, а корейците и урусите са с по 1. Което значи, че и трите отбора са в играта за второто място.

Аналогично е ситуацията в гр. G. Бразилия води с 6 т. и сигурна квота, Швейцария има 3 т., Камерун и Сърбия са с по 1 т.

“Селесао ” и почитателите му се вълнуват сега от травмата на Неймар, която на път да го извади от цялото състезание.

А мачът Сърбия - Швейцария е следващият, претрупан с политика на Мондиала, поради произхода на ред национали на алпийците. Помним изданието отпреди 4 години в Русия, когато имаше куп кавги.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР