Селекционерът на Германия Ханзи Флик даде интервю пред вестник “Билд

...
Селекционерът на Германия Ханзи Флик даде интервю пред вестник “Билд
Коментари Харесай

Ханзи Флик говори за целите на Бундестима и разкри за какво е отказал на Йоги Льов

Селекционерът на Германия Ханзи Флик даде изявление пред вестник “Билд ам Зонтаг ”, в което разяснява редица въпроси в навечерието на Мондиала в Катар. Специалистът разкри, че е отклонил предлагането на някогашния народен селекционер Йоахим Льов, който е желал да се завърне в щаба на тима.

В изявлението стана ясно, че някогашният ментор на отбора Йоги Льов, който изведе Германия до международната купа през 2014 година, е желал да се завърне в щаба на тима. Льов е имал предпочитание да бъде помощник и да оказва помощ за тренировките за статични положения, само че Флик е дал отговор негативно. Сегашният селекционер разяснява тематиката: “Разбира се, удовлетворен съм от предлагането, само че ние сме добре готови. Имаме треньор за статичните положения, аз имам двама помощник-треньори и даже взехме трети в Катар в лицето на Херман Герланд. В момента има малко място - макар че това би било изкушаващо. Може би ще се върна към предлагането в някакъв миг ”.

Флик приказва и за задачите на Германия на идното международно състезание: " Искаме да играем въодушевяващ футбол. Въпросът е да стартираме добре на Световното състезание и да оцелеем в груповата фаза. След това ще продължим малко по малко ”.

На въпрос по какъв начин поддържа цели 26 футболисти в тима щастливи, Флик дава отговор: “Важно е да сме почтени и открити с играчите, да поддържаме връзка с тях и да им споделяме какво чакаме. През 2014 година имаше играчи като Роман Вайденфелер, които не играеха, само че бяха значими за тима ”.

Наставникът на Бундестима разяснява и натоварения цикъл: “Програмата беше сложна за играчите. Щеше да е по-добре, в случай че лигата беше спряла една седмица по-рано. След мача с Оман имахме двудневна отмора. Интензивната подготовка стартира през днешния ден (събота) ”.

Запитан дали избира работата в Байерн или тази отпред на Германия, експертът декларира: “Не мога да съпоставям. Работата в Байерн ми доставяше наслаждение, тимът беше с изключителни характери. В началото хората не мислеха, че ще реализираме такива триумфи. Просто това беше инерция, която използвахме в наша изгода ”. И добави: “Надявам се, че на международното състезание в Катар ще бъде същото. Между другото, мога да си показва, че в бъдеще още веднъж ще бъда треньор на клубен тим ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР