Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че не е използвал

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че не е използвал
Коментари Харесай

Психологическата атака на Байерн успя

Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че не е употребявал Люка Ернандес против Исландия поради огромната шумотевица, която се подвигна към футболиста.

В навечерието на европейската подготовка бранителят се оплакваше от травма в коляното, която съгласно лекарите на Байерн (Мюнхен) не му разрешава да играе и надлежно той не е трябвало да отива на лагер с “петлите”. Световните първенци обаче освен че извикаха играча, а и оповестиха, че той е в положение да бъде употребен. Това докара до бурно неодобрение от страна на германците, които съгласно “Екип” са изпратили публично писмо до Френската футболна федерация, с копие до УЕФА, в което показват терзанията си за здравето на състезателя.
“Анализирах всичко казано по тематиката и взех решение да не разгадавам на Люка - призна Дешан. - Прецених по този начин, тъй като не мисля, че след всичко това той беше в най-хубавото си психическо положение. Люка Дин се оправи добре на негово място и изключително при спечелването на дуелите, което по принцип не му е мощна страна.”

FT | Iceland 0-1 France

• Corentin Tolisso and Benjamin Pavard played the full 90 minutes.
• Kingsley Coman played 88 minutes.
• Lucas Hernández was an unused sub.

pic.twitter.com/n7vIbcNMeZ
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) October 11, 2019
След два дни на Франция следва нова подготовка - против Турция. Няма изясненост дали Ернандес ще играе в нея. ЕВРО 2020 7 кръг, петък 11 октомври  Исландия 0:1краен резулат  Франция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР