Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде интервю, в което анализира

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде интервю, в което анализира
Коментари Харесай

Дидие Дешан защити част от звездите във френския национален отбор

Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде изявление, в което проучва представянето на част от извиканите футболисти за мачовете на националния тим против Гибралтар и Гърция, с които ще бъде сложена и точка на присъединяване на " петлите " в квалификациите за Евро 2024.

На първо място Дешан обърна внимание на протичащото се с Килиан Мбапе в неговия клубен ПСЖ, както и на постоянството във формата на голмайстор №1 на страната Оливие Жиру.

" Не обичам сравненията сред поколенията. Играчите имат разнообразни качества, даже да играят на един пост. Той е извикан толкоз рано, тъй като е квалифициран и поради това, което прави на терена. Всеки има своя темперамент и той е при нас поради мачовете за ПСЖ и постоянството. Не желая да разясня връзките сред Килиан (б. а. - Мбапе) и треньора му (б. а. - Луис Енрике). Трябва да ги попитате тях. Не го карам аз да играе в разнообразни системи. Като ръководство и връзка евентуално щях на постъпя друго от Луис Енрике, само че всеки треньор има своя жанр. Това се случва на всички нападатели. Дали нападателите избират да създадат огромен мач, без да вкарат гол? Не съм сигурен. Най-добре е двете да се съчетаят, само че с по три или четири мача всяка седмица това не е елементарно ", счита Дешан.

" Не желая да обидя Жиру, само че той опозна високото равнище по-късно от други играчи. Неговата възраст напредна, само че той е с нас поради мачовете си с Милан. Той имаше сложен старт на сезона поради физически проблеми, само че още веднъж вкарва голове. Трябва да резервира ритъма до края на акцията, тъй като има конкуренция. Важно е да е непрекъснат и той го прави, което е напълно негова заслуга ", сподели " Лига 1 е мъчно състезание, тъй като се играе атлетичен футбол. Шампионатът е конкурентен, не е по-слаб от това, което виждам в другите шампионати ", сподели още селекционерът на " петлите ".

Опитният 55-годишен ментор обърна внимание и на представянето на други двама от основните му играчи - Антоан Гризман и Рандал Коло-Муани.

" Важното е Антоан (б. а. - Гризман) да играе с топката, играта да е към него. Той е най-полезен, когато се връща по-назад, с цел да взе участие в играта. Това не му пречи да бележи постоянно ", разяснява треньорът на " петлите ".

" Много сте строги с Коло-Муани. Очевидно не го харесвате задоволително и не сте способни да видите това, което умее да прави. Със сигурност може да усъвършенства играта си като резултатност, само че той играе доста и за другите. ПСЖ го притегли за огромна сума и се чака незабавно да е сполучлив. Не забравяйте обаче от кое място идва. Той можеше да бъде решаващият състезател на Световното състезание. В Германия направи доста добър сезон. Но условията в Париж са по-големи. Той има огромен капацитет, само че има и потребност от повече време ", приключи Дидие Дешан.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР