Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес призна, че все още не

...
Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес призна, че все още не
Коментари Харесай

Селекционерът на Белгия посочи условието за участието на Лукаку на Мондиал 2022

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес призна, че към момента не е сигурен дали звездата на отбора Ромелу Лукаку ще успее да вземе присъединяване на Мондиал 2022 поради мускулната контузия на нападателя на Интер. Все отново наставникът разкри, че в случай че получи гаранции, че футболистът ще се възвърне изцяло преди 1 декември, той ще го включи в състава си за Световното състезание в Катар.
 Роберто Мартинес се надява Лукаку да бъде възобновен за Световното състезание Роберто Мартинес се надява Лукаку да бъде възобновен за Световното състезание
„ В момента той не е подготвен да играе и е в ръцете на лекарите. Ние обаче сме готови за тази обстановка, като имаме насъбран опит поради Венсан Компани преди Мондиал 2018, когато той беше контузен тъкмо преди оповестяването на листата с футболисти. Ситуацията е много сходна. Решението, което ще бъде взето в четвъртък тъкмо преди оповестяването на състава от 26 играчи, ще се отнася до трите мача от груповата фаза. Ако Лукаку е подготвен да играе най-малко в една от тези три срещи, той ще бъде футболист, от който ще се нуждаем в нашия тим. В противоположен случай той няма да бъде извикан. Работим ден за ден. Може и аз да ви приказвам, само че това е напълно здравно решение.

Работим с състезател, който познаваме доста добре. Виждаме разнообразни признаци за неговото усъвършенстване. Възстановяването от мускулна травма е строго самостоятелно. Медицинският щаб работи с него евентуално в по-голямата част от последните 20 години. Обявяването на състава ще ни даде време, с цел да следим подобрението на тъканите и да преценим времето му на възобновяване. Ако той е подготвен да се завърне в игра преди 1 декември, тогава ще бъде с нас. Ако казусът не е подобен, Лукаку няма да вземе присъединяване на идното Световно състезание “, съобщи Мартинес пред „ Екип “.

Испанският експерт ще разгласи състава си в 11 часа в четвъртък. В груповата фаза „ алените дяволи “ ще играят против Канада на 23 ноември, Мароко на 27 ноември и Хърватия на 1 декември и тъкмо по тази причина крайният период за възобновяване на Лукаку е точно тогава.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР