Селекционерът на българския национален отбор Ясен Петров и футболистите и

...
Селекционерът на българския национален отбор Ясен Петров и футболистите и
Коментари Харесай

Ясен Петров: Оттук насетне търсим единствено резултати

Селекционерът на българския народен тим Ясен Петров и футболистите и приказваха пред медиите в навечерието на приятелския шампионат в Катар, където нашите ще срещнат домакина на Мондиала и международния вицешампион Хърватия.

" Имаме извънредно млад тим, задачата през последната година беше ободряване и интеграция на надарени момчета към към този момент съществуващото ядро от опитни състезатели. Смятам, че значително успяхме да го реализираме, само че оттук нататък търсим само резултати ", съобщи селекционерът.

На въпрос какво чака от утрешния конфликт с Катар, Петров бе безапелационен, че противникът е израснал доста в последните години: " Това е вторият случай, в който България се изправя против Катар, само че разликата е голяма – през днешния ден виждаме извънредно мощен отбор, в който явно се работи поредно и вярно. Въпреки това ние сме длъжни да търсим триумфа, защото тези дуели се явяват генерална подготовка за Лигата на нациите, а там задачата ни е първото място ".
 Мартин Минчев: Колективът в националния тим е на доста положително равнище Мартин Минчев: Колективът в националния тим е на доста положително равнище
От своя страна Едисон Йорданов и Петко Христов похвалиха изискванията, при които националният ни тим се приготвя в Доха, и признаха, че чакат тежки дуели, от които обаче България да излезе с позитивни резултати.

Ясен Петров пожела триумф както на Катар, по този начин и на Хърватия в идния Mондиал с уточнението, че в контролите на 26 и 29 март България ще търси цялостен триумф.

По-рано денем националният селекционер се срещна с посланика на страната ни в Катар Н. Пр. Пламен Делев, който акцентира значимостта на визитата на отбора ни за имиджа на България в района.
" Тук са работили превъзходни български спортни експерти и се надявам положително показване на отбора ни в двете контроли да отвори врата за още родни специалисти, които да се осъществят в бързоразвиващата се спортна промишленост в Катар. Пожелавам триумф на тима ни и ще го поддържам от трибуните ", съобщи дипломат Делев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР