Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Мога само да поздравя волейболистките и да им кажа едно голямо Браво!

Селекционерът на българския народен тим по волейбол за дами Лоренцо Мичели приема успеха с 3:1 гейма над Полша освен като най-важната за оцеляването на отбора в Лигата на Нациите и за 2023-а година, само че и като стадий от построяването на тима в целокупност.

" Не започнахме добре, през първата част не успяхме да се възползваме от опциите за офанзиви през центъра. Но трябваше да почистим грешките. И трябваше да включим повече риск. Ако не играеш на лимита на опциите си, няма по какъв начин да успееш. Трябва да балансираш във всеки един миг, да гониш всяка топка. Но нямахме избор. Знаехме, че би трябвало да спечелим непременно. Показахме нашата настройка, нашият нрав ".

" Ясно е, че напрежението се усеща във всеки миг. Но ние продължаваме да работим по построяването на еднаквост на този тим. Мога единствено да поздравя волейболистките и да им кажа едно огромно Браво, тъй като подариха тези страсти. Важно е, че оставаме в Лигата на Нациите, тъй като ти дава късмет да премерим сили с най-хубавите тимове, най-хубавите състезателки ".

Ясно е, че България сега мъчно ще се опълчи на мощните сформира. Но може да побеждава тези, които се борят за оцеляването си, наречени " чаланджър-съперници ". " С всички тимове с " чаланджър-статут " се поздравихме с триумф. Загубихме само един мач от Белгия. Направихме генерално нещо друго. Изграждаме нов тим и го показахме на висока сцена, каквато е Лигата на нациите ".

" В първия рунд от шампионата спечелихме единствено един мач, само че не сме спирали да работим и да построяваме тази еднаквост, за която гтворя. Благодаря на играчите и на федерацията за доверието, което ми дадоха ".
 България обърна Полша и резервира мястото си в Лигата на нациите!
България обърна Полша и резервира мястото си в Лигата на нациите!

Вижте детайлности

Да, знам, че по същото време се играеше срещата Белгия - Япония и тя имаше въздействие върху нашето класиране. Но още преди мача им бяхме забранили да питат какво се случва в Калгари. Бяхме се изолирали, не искахме да знаем, че подобен мач се играе. Защото това може да донесе отрицателни страсти ".

Сега ни следва подготовка за Свентовното състезание и това ще се случи в първата или втората седмица от август. Преди това ще има малко отмора. Ще имаме шампионати в Италия и Полша и се готвим за Световното състезание ", приключи Мичели.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР