Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди иска

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди иска
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Искаме да покажем, че сме силен отбор

Селекционерът на българския народен тим по волейбол Силвано Пранди желае " трикольорите " да покажат, че са мощен тим в идните през лятото шампионати. През 2019 година България ще взе участие в Лигата на нациите, в подготовка за олимпийските игри следващата година, както и на Евро 2019.

" Дойдохме до най-хубавата част, а това са тренировките в залата. След единствено две седмици стартира Лигата на нациите. Очаква ни едно хубаво премеждие. Познавам работата и ентусиазма на волейболистите. Сигурен съм, че ще създадем мощни и забавни дуели, нека да са победни. Тези мачове ще ни оказват помощ доста в процеса на развиване. Ще ни дадат образ в тактическо и спортно-техническо естество. Ще преминем през характерни интервали. Някои, които получиха по-дълга отмора, към този момент започнаха подготовка ", съобщи Пранди на конференция.

Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев и Теодор Салпаров ще получат отмора в първите шампионати от Лигата на нациите.

" Първата ни цел е потвърдим, че имаме мощен състав. Цел номер 1 за сезона си остава класирането за олимпийски игри. На Евро 2019 също желаеме да покажем, че сме мощен отбор ", сподели още италианският експерт, който стартира втория си интервал отпред на " лъвовете ".

Мачовете от Лигата на нациите започват на 31 май. Първите противници на българите са Канада, домакините от Аржентина и Португалия.

България е хазаин на два шампионата, като Варна ще одобри третия уикенд (14-16 юни). Съперници на националите са Япония, Италия и Австралия. Зала " Колодрума " в Пловдив ще стане сцена на борбите от последния уикенд (28-30 юни). В Пловдив " лъвовете " ще играят с Иран, Сърбия и Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР