Селекционерът на българския национален отбор по волейбол - Николай Желязков,

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол - Николай Желязков,
Коментари Харесай

Николай Желязков въпреки загубата от Сърбия: С таква блокада и Бразилия можем да победим

Селекционерът на българския народен тим по волейбол - Николай Желязков, разяснява представянето на " лъвовете " в първия им дуел от Лигата на нациите.

В откриващия си мач от група 2 на шампионата, който се организира в Отава, Канада,.

" Показахме положителни неща, само че за жалост губим, тъй като не обработваме добре леки топки. Не се справихме с лекия сервис на сърбите. Много пъти, когато трябваше топката да се подава не от разпределителя, не организирахме добра контраофанзива. Върху това би трябвало да работим и това е разликата с другите тимове ", стартира Желязков.

Специалистът похвали представянето на отбора ни в обсада и в офанзива и изрази вяра неточностите в обособените детайли от играта да се изчистят.

" В първия мач играхме обичайно и в обсада, и в офанзива. Браво на момчетата, че се бориха до последно. Всички се включиха добре. Трябва да почистим обособени детайли, само че борбата за всяка точка е главно нещо ", добави той.

Желязков е уверен, че тимът ни ще бъде на по-високо равнище през идващите против от конкуренцията.

" Когато спечелихме първия гейм против Сърбия, имахме 8 блокади и 68 % успеваемост в офанзива. С такива индикатори можем да бием и Бразилия. Играта беше доста мощна. Във втория обаче направихме 12 неточности и оттова идва разликата. Много пъти сбъркахме при не толкоз тежък начален удар. Трябва да отиграваме топки с самообладание. Като цяло 15 блокади са добър %, само че не се справихме с острите топки на сърбите. Знаем нашите недостатъци и е нужно да ги обезвреждаме. Продължаваме да работим и съм сигурен, че в идващите мачове ще бъдем на по-високо равнище ", приключи Николай Желязков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР