Селекционерът на България U17 Йордан Петков изрази задоволство от играта

...
Селекционерът на България U17 Йордан Петков изрази задоволство от играта
Коментари Харесай

Петков: Звучи налудничаво, но играхме чудесен футбол

Селекционерът на България U17 Йордан Петков изрази удовлетворение от играта на българските момчета в мача с Франция макар провалянето с 0:4. Той регистрира, че головете в нашата врата са от неточности, а не от тотално надиграване. Въпреки позитивите обаче, нашият тим отпадна от борбата за едно от първите две места в група В на Евро 2022 след второто проваляне през днешния ден.

"Като игра съм удовлетворен. Наистина 4:0 на пръв взор е тежък резултат, само че сами видяхте головете по какъв начин се случиха. Аз в никакъв случай няма да обвиня децата за тези неточности, аз съм удовлетворен от тях. Според мен, играха превъзходен футбол, а на фона на загубата може да звучи налудничаво. Но аз постоянно ще поддържам този тим и им споделих, че вечно ще останат в моето сърце, стартира Петков пред камерата на Българска национална телевизия.

"Искахме да покажем като тим, че можем да играем страховит футбол. Малко късмет ни липсваше, само че в действителност Франция е доста класен тим, изключителни голове влязоха. Пак споделям – аз съм горделив с моите момчета “.

"Знаехме, че в случай че тръгнем да пресираме както започнахме с Нидерландия, няма да можем да издържим физически. Затова търсихме игра в междинна зона и Асен Митков като "скрита деветка ". Донякъде се получи нашия план, само че самите голове бяха доста добре изпълнени, майсторски изиграни.

"Единствено от себе си съм неудовлетворен, няма от какво друго, приключи Петков, запитан от какво е неудовлетворен.

Последната среща на България до 17 години е в неделя от 17.30 часа против Полша на стадиона в Нес Циона, а по същото време в Ришон Ле Цион Франция и Нидерландия ще дефинират спечелилия в поток В.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР