Селекционерът на България U17 - Йордан Петков - даде организиран

...
Селекционерът на България U17 - Йордан Петков - даде организиран
Коментари Харесай

Йордан Петков преди Европейското: Готови сме, искам да продължим на четвъртфинал

Селекционерът на България U17 - Йордан Петков - даде проведен брифинг въз основата в Бояна дни преди заминаването на младите " лъвчета " за Европейското състезание в Израел до 17-годишна възраст. Там нашите футболисти ще се изправят против селекциите на Нидерландия, Германия и Полша.

Петков счита, че тимът е подготвен и към този момент проучва тактически първия си противник - " лалетата ", а децата са уверени, че могат да се показват на нужното равнище.

" Лъвчетата " научиха последния си противник в групите на Евро 2022

Очаква ни сериозна конкуренция

" Смятам, че сме подготвени. От през днешния ден започнахме да проучваме Холандия с видео. Децата са спокойни, уверени. Имаме психолог, който работи добре с тях и те го одобряват добре. Смятам, че към този момент сме окей.

Както до момента, още веднъж два тима се класират напред. Ние желаеме да сме там, това е желанието на всички. Няма да отидем там просто за класирането, а да потвърдим, че е било справедливо и ще се надиграваме с тимовете. Ще пресираме, ще се борим до дъно. Подготвени сме от всяко естество и считам, че имаме огромни шансове за продължение.

В петък едно момче от групата би трябвало да отпадне и тогава ще я обявим цялата група. Основната група от първия ми ден с момчетата е 90%. Толкова са тук.

Досега сме гледали единствено Холандия, по-малко на Франция, защото те са ни втори мач. Холандия е доста стойностен тим, не съм показвал други мачове, само че аз виждам. Испания е доста мощен тим, Германия, Португалия, с които ние играхме. Естествено, Франция. На мен най-голямо усещане ми вършат Испания и Германия в тази възраст.

Няма безусловно никакво терзание в момчетата. Нашата цел беше това класиране през цялото време. Те го направиха с труд, дисциплинираност и колектив. Самите те го желаят, както и аз, тъй че считам, че няма да разочароваме ".

Всички са здрави, чакаме през днешния ден да дойде Неджиб Хаджа, който стана първенец на Германия. Асен Митков продължава да тренира с Левски и допускам на следващия ден ще се причисли към нас. Комуникацията със Стоилов е добра и чакаме пътуването. Усещам, че в случай че децата ми кажат да тръгнем на следващия ден, ще тръгнем на следващия ден.

Мисля, че 40-45 момчета минаха през този народен тим, само че тези 20, които ще заминат за Европейското са топ играчите. Ние избираме такива, които са в съвършено положение, а не в вероятност.

Искам да продължим напред - четвъртфинал. Под формата на смешка желаеме да си " върнем " на Португалия, а Антоан се изрече, че ще ни чакат на полуфинал. Защо не? Може и това да се случи. Ние го желаеме, ще би трябвало малко и шанс и нека се получи. Имам проект за реакция, в случай че не се оправим. В Португалия им споделих, че станаха мъже. При загуби постоянно е отговорен треньорът, момчетата няма да имат никаква виновност ", приключи Петков.
 Юношески национал става част от Барселона
Юношески национал става част от Барселона

Чунг потегля за Ла Масия през идващия сезон?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР