Селекционерът на България - Младен Кръстаич, утре ще бъде в

...
Селекционерът на България - Младен Кръстаич, утре ще бъде в
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Не мисля, че има по-добри от тези момчета. Ако знаете, дайте.

Селекционерът на България - Младен Кръстаич, на следващия ден ще бъде в забавна обстановка. Кърстаич съвсем една година към този момент е отпред на България, а на следващия ден ще се изправи против родината си. България и Сърбия излизат в европейска подготовка в група G, като гостите несъмнено са любимци и поради класата на състава, и поради позициите на двата тима в класирането.

Двубоят България - Сърбия в Разград е с начален час 21:45 часа и ще бъде излъчен директно в ефира на Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport!

" Очаква ни Сърбия - най-хубавият тим, за това мисля сега. Отличен тим, играят добър футбол. Тактически са доста мощни. Но ние сме амбициозни. Имат доста мощни самостоятелни качества, само че имат и недостатъци. Надявам се да създадем добър мач ", стартира Кърстаич.

" В тези мачове би трябвало да се борим. Има какво да губим, не мога да кажа, че няма. Ние желаеме да спечелим точки. В тези мачове младите футболисти би трябвало да покажат темперамент, да им се обърне внимание. Очаквам на следващия ден да видя тази сила, която я имаха в другите мачове, без първото полувреме против Унгария. Това не е нещо, което има потребност от опит и класа ".

След това той приказва и на нормалния въпрос, който участва на всяка конференция на националния тим - за какво играят хора, които даже не са титуляри. Такива рецензии има освен от елементарните почитатели, само че и от много някогашни национали.

" Подмладихме тима, имаме много младежи. Нямаме футболисти от водещите шампионати като се изключи Илия Груев. Имаме капитан, който е екстракласа. И това е. Питате ме тези, които не играят, за какво не играят в клубовете? Не мога да кажа, само че това е най-хубавото, с което разполагаме. С изключение на Недялков и Димо Кръстев, които са контузени и не са тука, други пропуснати няма. Ако имате по-добри, дайте ми ги. Аз давам отговор за тима. Това е ".

" Когато никой не носи отговорност, е елементарно да се приказва. Не сме Сърбия да играе във Виена против Йордания с едни 11, а на следващия ден против нас с други. Сезонът беше дълъг и изтощителен. Дано и в бъдеще и ние да имаме добър тим. Не вършим някакви екстра-тренировки, само че се опитваме да ги вкараме в темп. Не мога да запитвам клубовете за какво не ги пускат да играят ".

Селекционерът разяснява дали в действителност към този момент няма напън върху него от управлението на БФС:

" Когато няма резултати, ще има напън. Ако не работим добре, имам терзание. Но като знам по какъв начин работим. Мачовете с Черна гора и Литва просто не демонстрираха резултатите, които заслужавахме. Искам от тях да приготвят оптимално отговорно. Работя с чиста съвест. Ако съм нервозен пред играчите, по какъв начин ще се отрази на играчите? Моята задача е да го приготвя ".

Кръстаич спря и на противника и на възможностите на България на следващия ден:

" Знам къде са проблемите на Сърбия и къде ние можем да ги ударим. Моето предпочитание е да победим с цялото ми почитание към тима на Сърбия ".

Специалистът сподели, че 80 % от тима на Сърбия го е наложил той и направил подмладяването. Но отхвърли да влезе в елементи.

" Утре е просто един мач - 90 минути. Футболът е най-важното нещо от маловажните. И се надявам да победим. Не е проблем, че ще чувам химна на Сърбия от пейката на България ", приключи селекционерът на България.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР