Селекционерът на България Младен Кръстаич се защити от нападките, че

...
Селекционерът на България Младен Кръстаич се защити от нападките, че
Коментари Харесай

Кръстаич се защити от нападките, че ще бъде сменяван

Селекционерът на България Младен Кръстаич се отбрани от нападките, че ще бъде уволнен. Сърбинът чака тежък мач против Литва на следващия ден в групa G от Европейските квалификации. Той отдаде заслуженото на противника, наричайки го " млад, само че искащ да се потвърди тим ". Кръстаич добави, че мачът с Черна гора (0:1) е изиграл отрицателно психическо въздействие върху тима, което е обикновено поради младостта на играчите. Срещата Литва - България стартира в 16.00 часа и ще бъде излъчена по Българска национална телевизия 1, като и двата тима са без точков актив.
" Най-важното нещо е да спечелим 3 точки, само че ще бъде тежък мач. Очакваме да бъде мъчно, тъй като играем против млад и перспективен тим като Литва. Също по този начин чакам повече сила от нашите футболисти. В последните 3-4 дни тренирахме доста добре и чакам нашите футболисти да дадат максимума си ", съобщи селекционерът на България.
" Срещу Черна гора доминирахме и заслужавахме по-добър резултат. Заслужавахме тъждество най-малко. Този мач против Черна гора обаче оказа своето отрицателно въздействие, само че това е тъй като сме млад тим и перспективен. И този тим ще играе 10 години дружно. Срещу Унгария през първото полувреме бяхме малко уплашени, само че им би трябвало малко време, с цел да преодолеят такива съмнения. И въпреки всичко има разлика сред контроли и публични мачове. Не желая моите играчи да усещат напрежение. Все отново става дума за играчи, които нямат опит. Ако би трябвало някой да усеща напрежението, то би трябвало да е за мене ".
На ъпрос какво мисли за съперника, той отговори: " Литовците са млад тим, сходен на нашия, искащ да се потвърждава, само че към момента изграждащ се. Щастлив съм, че ще играем на нов стадион, само че още не съм го виждал. в този момент ще се срещнем с изискванията на тренировката ".
Той се спря и на цялостното създаване на тима. Гарантира положителни резултати в бъдещето, без значение дали ще бъде отпред на отбора или не. Също по този начин добави, че ултиматуми за точки не го тормозят, тъй като това е неговата работа - да печели точки с България.
" В живота, когато се вършат промени, е належащо време. И това вършим, промени в състава. Направихме една замяна в тима, която не се очакваше. Отборът е напрактика нов. Единствените опитни са Десподов, Делев и Чочев…средната възраст на тима виждате ли каква е? Нашият щаб се преценява, само че и някои от тях не играят в клубовете си. И се слага въпроса Защо тогава те са в националния тим? Няма по-добри от тях, в случай че имате, предложете ми. В обстановката през днешния ден класа има, опит няма. Бъдещето е пред нас, без значение дали ще бъда аз или не ". 
" В първите шест мача, в които съм отпред, и които сме играли, имаше възходи и спадове. Това е изцяло обикновено, когато вършиме нов тим за бъдещето. Смятам, че мачът с Черна гора повлия отрицателно. Не ни стигна сила, а заслужавахме повече. Отборът падна душевен ".
След това той приказва във връзка спекулациите, че са му сложили ултиматум шефовете на БФС за избран брой точки в идните два мача. И от това зависи бъдещето му.
" И да нямам ултиматум, моята задача е да печелим точки. Ако не го върша, няма да работя тази работа. И няма да се занимавам с футбол ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР