Селекционерът на България Младен Кърстаич говори преди мача с Унгария

...
Селекционерът на България Младен Кърстаич говори преди мача с Унгария
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Знаем си класата, винаги имам план Б

Селекционерът на България Младен Кърстаич приказва преди мача с Унгария на следващия ден, който е втори за националния тим от група G на Европейските квалификации. " Лъвовете " изгубиха с 0:1 от Черна гора в петък и на следващия ден се нуждаят от положителен резултат, с цел да останат в борбата за класиране.

Той обаче съобщи, че има проблем с Петко Христов, който е получил удар в мускул на крайници в петъчната среща и е под доста сериозен въпрос за на следващия ден.

" Изиграхме един добър и тежък мач против Черно гора. Отборът ни е по-изтощен от този на Унгария, мисля че бяхме по-добрия тим, заслужавахме освен да вземем точка, само че и да победим. Нашият тим е стимулиран и през днешния ден. И единствено грешката, която направихме, както и някои други пропуски в мача в петък, би трябвало да отстраним. Мисля, че реакцията от публиката беше безапелационна ", съобщи Кърстаич.
 Илия Груев: Унгария е най-силният противник в последните ни мачове, стимулирани сме за триумф
Илия Груев: Унгария е най-силният противник в последните ни мачове, стимулирани сме за триумф

" Очаквам динамичен мач и тежка борба "

" Пети път сме дружно и мисля, че мотивацията е на високо равнище. Има неточности, само че желая да ги изтърпим, с цел да растем ", добави селекционерът.

След това той съобщи, че сигурно ще има промени в състава, като едната ще бъде наложителна. По всяка възможност мястото на Христов в последната линия на защитата ще заеме Пламен Гълъбов.

" Отпадна една алтернатива с травмата на Недялков. Не сме в добра обстановка Петко Христов и не е ясно дали ще играе. Но никой не желая да ни жали, ще играят тези, които са здрави. Антон Недялков е квалитетен и умел футболист, видяхте какъв брой липсва ", сподели Кръстаич.

Попитан дали има проект " Б " при отрицателен процес на мача, той отговори: " План " Б " постоянно има както и да върви мача - и при тъждество, и при загуба, а и при победа ".

" Знаем си нашата класа. Искам да демонстрираме, че се стараем да играем футбол и се борим за националния герб. Това желая да създадем - един млад тим, който има класа. Очакванията са за цялостен стадион, което ще окаже напън върху играчите. Но великите играчи се раждат на такива мачове ", добави сръбският селекционер на България.

" Да, Черна гора са опитни и физически играчи, само че и все пак искахме да играем с висок риск, само че за жалост не се получи да вземем точки. Утре ни чака същият тежък мач. Но както споделих, в такива мачове се раждат огромните играчи ", приключи Кръстаич.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР