Селекционерът на България Красимир Балъков сподели виждането си след края

...
Селекционерът на България Красимир Балъков сподели виждането си след края
Коментари Харесай

Бала: Физиката от Първа лига спъва националния отбор

Селекционерът на България Красимир Балъков показа визията си след края на дуела с Косово, изгубен от „ лъвовете” с 2:3 на „ Васил Левски”. Бала показа, че тимът на Косово е надвил над нас в самия край физически и това е донесло провалянето.

На дъното имало и яма, Косово ни прати право там

„ Много неприятен край за нас, само че би трябвало да признаем, че Косово стоеше в края на мача физическо извънредно по-добре от нас. Тази тематика от дълго време се разяснява, само че ние, селекционерите на България, нищо не можем да създадем. Една от аргументите е физиката, от друга – тимът на Косово има класни играчи. Нужно е да го признаем, защото добре владеят топката и мъчно се лишава. Ние се сборихме и не мога да бъда неудовлетворен. Показаха темперамент, само че за жал нещо не ни достига”, стартира Балъков пред Българска национална телевизия.

„ На всички ни се искаше да вкараме трети гол, защото успеха беше наложителна, само че в края на мача се видя кой седи по-добре физически. Имахме нашите благоприятни условия напред, само че концентрацията пада, когато не си добре физически”, продължи той.

„ Защитата е целият тим, а освен карето откъм гърба. Когато не се пазиме добре като отбор, получаваме клубове. Ние от 15 години не сме се класирали на огромно състезание. Не се тормозя, само че не обичаме да губим. Трябва да работим, да търсим метода да излезем от тази ситуация”, подчертава Бала.

„ Във физическо естество страдаме от клубните тимове у нас. Нашите футболисти не играят в топ-отбори. Те имат 2-3 футболисти, които могат да изиграят още един мач, а при нас това го нямаше. Те си ни биха справедливо. Мачът беше емоционален”, приключи Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР