Селекционерът на България Красимир Балъков има сериозни проблеми със сглобяването

...
Селекционерът на България Красимир Балъков има сериозни проблеми със сглобяването
Коментари Харесай

Бала се хвана за главата преди Англия

Селекционерът на България Красимир Балъков има съществени проблеми със сглобяването на състава за европейската подготовка с Англия на 7 септември, научи Sportal.bg. Бившият плеймейкър имаше ясна концепция допреди седмица за възможен титулярен състав против " трите лъва ", само че през последните дни нещата радикално се трансформираха. Трима от възможните му титуляри сигурно няма да са в оптимална форма за мача. При това става въпрос за двама от най-опитните играчи.

Първо, най-хубавият бранител на България за 2018 година Николай Бодуров беше изваден от състава на ЦСКА-София. Капитанът на " алените " пропусна последните пет публични мача на отбора, само че не заради слаба спортна форма, а след решение на управлението. Опитният състезател беше огромният отсъстващ в състава на Бала при дебюта му против Чехия (1:2) и Косово (2:3), защото имаше травма в кръста. В тези две срещи вратата на Николай Михайлов беше обстрелвана общо 39 пъти, а националите записаха две провали. Именно заради това Балъков разчиташе той да води отбраната на " Уембли ", само че протичащото с Бодуров през последните две седмици тормози съществено експерта, който към момента не знае дали ще разчита на него.
 България - Франция 0:1 част II @@@
От нощес треньорът на " лъвовете " има още двама сигурни титуляри със съществени здравословни проблеми. Става въпрос за най-резултатните играчи на " лъвовете " сега - Ивелин Попов и Георги Костадинов. Капитанът на отбора получи контузия с Ростов против Уфа, като беше сменен наложително на почивката. Тази заран той мина ядрено-магнитен резонанс, който сподели, че контузията му не е тежка, само че най-вероятно към 10 дни ще бъде отвън строя, научи нашата медия. Това значи, че сигурно пропуща мача с Рубин, а не е несъмнено, дали ще е подготвен за визитата на Локомотив (Москва) преди гостуването на Англия.
 България - Косово @@@
Халфът на Арсенал (Тула) стресира всички в клуба си, откакто беше тежко изритан от съперник в гостуването на Рубин. Това се случи в 60-ата минута, а някогашният полузащитник на Левски мигновено беше сменен, като имаше подозрения, че е скъсал кръстни връзки на лявото коляно. Направените резонанси демонстрират, че се е разминал с най-тежкото, разбра Sportal.bg , само че към 15 дни ще почива и ще пропусне мачовете с Оренбург и ЦСКА (Москва).
 България - Черна гора част II @@@
Хубавото за Попов и Костадинов е, че са твърди титуляри в съставите си, само че пък в този момент ще излязат от темп преди срещата против един от най-силните национални тимове на планетата. Балъков пък искаше в Лондон да заложи на 11 играчи, които играят постоянно и са в оптимална кондиция. Получените през вчерашния ден контузии няма да разрешат това и на двамата, които трябваше да бъдат в халфовата линия на България, на един от най-легендарните стадион в света.

Най-добрият футболист на България Кирил Десподов пък изобщо не попада в проектите на Каляри, като остана отвън групата от 23-ма играчи за Купата на Италия против Киево. Именно за него Бала направи компромис в предните квалификации, като беше единственият състезател, който бе в състав без да играе постоянно в отбора си. Много евентуално обаче този път някогашният нападател на " алените " да не бъде част от лагера.
 България - Косово @@@
Бързакът беше титуляр против Косово, както и Николай Михайлов, който пък продължава да не получава късмет в Левски, откакто се възвърне от контузията и към този момент няколко седмици тренира наедно с отбора. Стражът няма и минута през този сезон при " сините " под управлението на Петър Хубчев. Интересното е, че Михайлов-младши пази титуляр в последните два мача на експерта отпред на " трикольорите " - 1:1 с Черна гора и 1:1 с Косово, като и в двата случай избави " лъвовете " от загуба в последната минута, само че на " Герена " с днешна дата се залага твърдо на Милан Миятович.
 България - Черна гора @@@
Статутът му на запаса прави Пламен Илиев безспорен любимец титулярното място против Англия.  България - Кипър 2:1 @@@
Напомняме, че бразилското крило на Лудогорец Вандерсон е с първа повиквателната за националния състав на България, където в нападателен проект се завръща и Божидар Краев, който започва стремително сезона в Португалия.

ЕВРО 2020 5 кръг, събота 7 септември  Англия 19:00  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР