Селекционерът на България Красимир Балъков говори на официална пресконсференция преди

...
Селекционерът на България Красимир Балъков говори на официална пресконсференция преди
Коментари Харесай

Балъков: Нямаме проблем с расизма, но явно англичаните имат

Селекционерът на България Красимир Балъков приказва на публична пресконсференция преди утрешния конфликт с Англия на стадион " Васил Левски ".

Балъков съобщи, че се надява отборът ни да успее да се опълчи на " трите лъва ". Бала е на мнение, че едно от най-важните неща, които могат да ни донесат триумф, е да спрем динамичността на противника.

" Като всеки нов треньор и аз имам своите визии. За шест дни, колкото се събират от всичките ни лагери, няма по какъв начин да се трансформират радикално нещата. От през днешния ден за на следващия ден не може да стане нищо с магическа пръчка. Не трябва да си вадим изводи. Що се касае до мача, макар че играем у дома, ще се съобразим със противника. Англия, макар че загуби от Чехия, е един от най-качествените и най-динамични тимове в Европа. Иска ми се да стане прекрасен театър. Ако Господ е с нас, както беше през 1993 година, можем да създадем нещо. "  

Наставникът призна, че не се усеща добре от обстоятелството, че към този момент 10 мача отборът ни е без победа, само че не отделя огромно внимание на персоналното си положение по този въпрос.

“След последната подготовка ще избистрим състава. Ще има промени при всички положения. Англичаните са един от най-силните тимове в света, само че всеки има слаби места. Трябва да им спрем динамичността им и да се възползваме от нашата. Възможно е да използваме Десподов, само че и други хора също. Не се усещам добре, че толкоз доста мачове нямаме победа, само че това няма значение по какъв начин се усещам аз. Ние се готвим за март месец, когато ще са плейофите през Лигата на Нациите. "

Балъков отхвърли да разяснява нашироко опасенията на англичаните за расистки проблеми по време на утрешния дуел. Краси показа, че това не е негова тематика и избира да се концентрира върху спортно-техническите аспекти на срещата.

“Мога да приказвам единствено за спортно-техническите неща. Не мога да кажа какво ще се случи след 24 часа. Утре ще ни би трябвало огромна поддръжка от почитателите, в случай че желаеме нещо да създадем. Темата с расизма е деликатна, само че не мисля, че имаме проблем с расизма. Може би вие англичаните имате, щом толкоз се разяснява. В българското състезание играят доста тъмнокожи футболисти. Всички желаеме футболът да печели. В Англия имат подобен проблем, тъй като там има доста националности ", сподели Балъков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР