Селекционерът на България – Младен Кръстаич, обяви, че не той

...
Селекционерът на България – Младен Кръстаич, обяви, че не той
Коментари Харесай

Кръстаич: Движим се в правилната посока, но това не се вижда в класирането

Селекционерът на България – Младен Кръстаич, разгласи, че не той би трябвало да вземе решение за бъдещето си след загубата от Литва в европейска подготовка. „ Лъвовете ” изгубиха с 0:2 посред София и се свлякоха до последното място в квалификационна група G за UEFA EURO 2024.

Сръбският експерт добави, че съгласно него отборът се развива в „ вярната посока ”, макар неналичието на резултати.

„ Когато не спечелиш даден мач всички са тъжни, както аз, по този начин и играчите. Вие може би сте имали други упования с този млад тим, който се построява в последната една година. Отборът имаше огромно предпочитание, отношението беше положително, само че може би прегоряхме. През първото полувреме играхме прекомерно постепенно и надалеч от съперниците си. Причината е може би огромното напрежение. Говоря най-много за първото полувреме, през което трябваше да покажем повече експанзия. Въпреки че при 0:0 имахме обстановки. Получихме на ниска цена гол, а след аления картон беше мъчно да се върнем в мача ”, разяснява Кръстаич на конференцията след мача.

„ Малко хора чакаха, че ние ще създадем тази трансформирам и ще вкараме толкоз доста млади  момчета. Сигурен съм, че те могат да играят дружно в идващите 10 години. Аз имам вяра, че всичко без резултатите се получава добре, само че аз знам, че резултатите са това, което се помни. Може би върху тези момчета има огромно напрежение, с което не могат да се оправят.

Нека да не забравяме мачовете с Черна гора, Сърбия, първия мач с Литва, които се взеха решение в секунди. При други обстановки в този момент щяхме да имаме шест – седем точки и в този момент да приказваме за други неща.Хората които се занимават професионално с футбол виждат, че се движим в вярна посока,но за жалост това не се вижда в класирането. ”

Когато няма резултати, постоянно е отговорен треньорът. Надявам се да се види какво вършим. Тук на Балканите всички гледат единствено резултатите. Направихме сериозна стъпка в вярната посока, знам че резултатите се помнят.Аз се отнасям професионално към играта, стоя пред вас с чиста съвест.Други хора, които са над мен би трябвало да вземат решение, само че аз знам какво правя.

Имам поддръжка от Българския футболен съюз, най-вече споделям с Георги Иванов – Гонзо и от него усещам оптималната поддръжка. За политиката на съюза не е моя работа да се меся. С Александър Димитров имаме добра връзка, може би визирате мнението му от през вчерашния ден. Всеки има мнение. Уважавам всички сътрудници, това се отнася и за Александър, аз постоянно съм откровен. Моята работа е да упражнявам тима, други хора би трябвало да вземат решение. Те би трябвало да вземат решение да видят дали вървим в вярната посока., Аз правя моята работа ”, приключи Кръстаич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР