Селата в Карловско, , ще бъдат възстановени окончателно до средата

...
Селата в Карловско, , ще бъдат възстановени окончателно до средата
Коментари Харесай

Кметът на Карлово очаква наводнените села да бъдат окончателно възстановени за 2 години

Селата в Карловско,, ще бъдат възобновени дефинитивно доникъде на 2024 година Такава прогноза направи пред " Нова телевизия " кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Преди два дни зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов съобщи, че с тези темпове на работа селата в Карловско ще бъдат разчистени за към 2 месеца.

" По моите предварителни планове вредите са на стойност към 60 млн. лв., само че може би ще се окажат повече. Скъсани са 7 моста на общински пътища и 11 моста в обитаемоте места. Разрушени са към 150 декара общински пътища ", уточни той.

Днес още веднъж доброволци от цялата страна се включиха във възобновяване на селата.

Кметът изясни, че са потърпевши към 400 къщи в друга степен, само че за всички хора е открит заслон. Осигурени са храна и вода. Селата ще бъдат възобновени на три стадия. В началото на другата седмица, от община Карлово ще знаят, какъв брой фамилии имат потребност от краткотрайни жилища.

" Дали е имало сеч, ще разберем когато завърши инспекцията, назначена от министъра на земеделието. Факт е, че когато обикаляхме засегнатите места, не видяхме " гола " сеч. Видяхме, че по-малките и по-големите реки над селата Богдан, Каравелово и Слатина, са излъскани до канара. Което значи, че всички шубраци и дървета са довлечени в селата ", описа още кметът.

Кабаиванов посочи, че са поправени огромна част от коритата на реките, с цел да се предотвратят нови бедствия. Държавата пък общината по няколко линии.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР