Села в Севлиево от години са на воден режим, а

...
Села в Севлиево от години са на воден режим, а
Коментари Харесай

Села в Севлиево от години са на воден режим

Села в Севлиево от години са на воден режим, а жителите свързват казуса с безразборна сеч. Засегнатите без вода села са десетки.

Община Севлиево разяснява, че в последните 30 години безучастие има единствено през първите 20 година От 2015 година общината има проект за казуса с безводието и работи по него, оповестява БТВ.

През последните години казусът с безводието освен не се взема решение, само че се и задълбочава, изясняват локални. Постъпват доста сигнали за противозаконна сеч. " На мястото на гора скоро видях поляна, повиках специалисти - установяваха, че гората е здрава ", разяснява Боян Ботев от съдружие " Граждани за Севлиево ".

" Едни и същи компании печелят тръжните процедури за дърводобив, които са свързани с общинското горско дружество ", изяснява Георги Михайлов, притежател на компания за дърводобив.

" Не зная за какво хората нямат вода, само че общинското дружество противозаконна сеч не е правило. При инспекция не са открити нарушавания ", разяснява инж. Александър Пенков, шеф на общинското дружество " Гори и земи " в Севлиево.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР