Секунди след загубата от трансджендъра Лин на четвъртфинала на боксовия

...
Секунди след загубата от трансджендъра Лин на четвъртфинала на боксовия
Коментари Харесай

Треньорът на Светлана не издържа, появи се с табелка: "Аз съм жена"

Секунди след загубата от трансджендъра Лин на четвъртфинала на боксовия шампионат старши треньорът на нашите девойки Борислав Георгиев излезе пред медиите с табела I am XX (б.а. засяга, че дамите имат две Х-хромозоми, а при мъжете има и Y-хромозома). Save woman sport, което в превод значи " Аз съм жена. Спасете женския спорт ", написа " Телеграф ".

" Аз съм го написал. Смятам, че това е обръщение е от всяка една жена на боксовия шампионат ", аргументира се Георгиев и добави, че тайванката е играла доста мръсно.

" Ограбиха ни в този мач. Представителката на Тайван не искаше единоборства, бягаше от самото начало, играеше пъклен мръсно. Още в първия рунд беше за публично предизвестие за най-малко пет удара с лакът, държеше. Разби устата на Светла с лакът. И тия циркаджийски работи, където се хвърляше и падаше като Роналдо за дузпа. Въобще, засегнат съм от панаира, който се разиграва тук. Набедили са ги да ги създадат шампионки тези и това е. Очаквах го, само че се надявах и да има рационални хора, почтени. Такива, които ще гледат действително мача и ще поддържат женския спорт. Подкрепата от МОК за тези състезателки се придвижва 100 % върху съдиите. Естествено, когато шефовете поддържат нещо, ти работиш за тях и ти ще го подкрепяш ", разяснява Георгиев.

Той напомни, че по сходен метод се е развила и последната среща сред двете се срещнаха на четвъртфиналите на Световното състезание в Ню Делхи през март предходната година. Тогава българката загуби с 2:3 съдийски гласа, с което азиатката си обезпечи бронза. В следствие пък оценката беше присъдено на Каменова, откакто тайванката беше дисквалифицирана от Международната боксова асоциация, защото не мина теста за пол. Въпреки това, Лин беше беше позволена до присъединяване в олимпийския шампионат при дамите.

" На това създание съм виждал сходен мач. На международното в Ню Делхи. Абсолютно същия мач. Глави, ускорява се с глава, разруши й устата и тогава с глава. Държа, пада. Цирк, това не играе бокс ", сподели ядосаният народен треньор, само че беше безапелационен, че протест на мача не е обсъждан.

" Нас не ни интересува против кого играеме и какво има в гащите. Ние играем против алена каска, червен потник. Светлана е експерт. За мен първите два рунда са за нас и когато видяхме резултата, в действителност си помислих да не излезем за третия, тъй като беше ясно, че изходът на мача към този момент бе съдбоносен ", приключи той.

Президентът на бокса ни Красимир Инински също бе в залата да поддържа нашето момиче дружно със Стефка Костадинова и Белчо Горанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР