Секторът на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България е

...
Секторът на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България е
Коментари Харесай

ИТ секторът у нас: 300% ръст на оборота за 7 години

Секторът на осведомителните и информационните технологии (ИКТ) в България е отчел скок от 300% в оборота си през последните 7 години до 2,3 милиарда евро. В същото време съгласно данните на Евростат брутната добавена стойност на промишлеността се пресмята на 1,14 милиарда евро, като тя продължава да пораства.

Това разяснява зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев в границите на Европейската конференция " EURONET-среща на италианските търговски камари в Европа - иновация и интернационализация през цифровото общество в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ".

" По последни данни в бранша са заети към 51 хиляди души, като броят им нараства с 7%, спрямо миналата година ", показва той.

" Ерата на цифровата промяна настава скоростно, с капацитет да промени напълно бизнеса и обществото. Затова би трябвало да работим с разбирането, че не трябва да изоставаме от неизбежните процеси на цифровизация на стопанската система ", споделя Манолев.

Зам.-министърът обаче показва, че без значение от позитивните данни, напъните не са задоволителни, тъй като дигитализацията е едва застъпена или липсва в доста други стопански браншове.

" Особено закъснение има в дребните и междинните предприятия, а точно те са гръбнакът на българската и европейската стопански системи ", разяснява още той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР