Секторът на имотите в Дубай става все по-силен, на фона

...
Секторът на имотите в Дубай става все по-силен, на фона
Коментари Харесай

Имотен магнат: Дубай се възползва от войната в Украйна

Секторът на парцелите в Дубай става все по-силен, на фона на растежът и промените в богатите на нефт страни от Арабския залив, които притеглят повече задгранични поданици, компании и вложители. Сделките с парцели в Дубай от началото на годината до края на 2022 година доближиха рекорд  и счупиха предходни върхове, достигнати през същия интервал на 2009 година, съгласно водещата международна организация за услуги за търговски недвижими парцели CBRE.

Това нарастване може да идва и от разразилата е геополитическата рецесия, която облагодетелства Дубай и Обединените арабски емирства.

" Дубай се възползва от войната сред Иран и Ирак, от войната сред Кувейт и Ирак, от американо-иракската война, от Арабската пролет ", съобщи Хюсеин Саджвани, ръководител на имотната компания Damac Properties , един от най-големите частни разработчици ОАЕ, представен от CNBC. Според него Дубай продължава да се възползва и през днешния ден от войната в Украйна с Русия.

В продължение на седмици след нахлуването на Москва в Украйна, голям брой съветски жители отиват в Дубай, с цел да обитават и да влагат парите си в благосъстоятелност, където да бъдат предпазени от западните наказания.

Според някои специалисти в региона на недвижимите парцели в най-популярните измежду туристите емирства, руснаците са с най-голям дял транзакциите по народност за последната година измежду тяхната потребителска база. По калкулации на Саджвани съветските жители съставляват към 15% от неговата потребителска база.

Дубай не е бил толкоз парещ пазар на недвижими парцели от години, колкото в първите месеци на войната. Продажбите в бранша са нарастнали с 45% на годишна база през април 2022 година и с 51% през май, съгласно Department of Land and Property in Dubai.

Икономическите проблеми в други огромни градове също способстват за възходящата известност на Дубай. " Градът се възползва от по-високите налози в Европа и от неналичието на сигурност в Лондон, Париж и други европейски градове ", счита Саджвани.

Дубай е комерсиалната столица на ОАЕ, която се гордее с почти 90% емигрантско население и предлага нулев налог върху приходите. Той е класиран измежду най-безопасните градове в света от години, което се дължи значително на мощно ограничаващите закони и системата за смъртно наказване, която беше подложена на критика от доста правозащитни групи.

Саджвани счита, че разноските за живот в Дубай и пазарът на парцели в града ще продължат да се повишават. " Дубай е безценен и ще бъде по-скъп - това е житейски факт, тъй като когато имате доста богати хора в огромни корпорации, търсенето нараства ", сподели той.

Въпреки че признава позитивното влияние, което задграничните спорове от време на време имат върху стопанската система на ОАЕ, шефът на имотната компания към момента е наясно с рисковете от същинска заплаха за страната, като районни спорове да вземем за пример.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР