Сектор “Земеделие“ трябва да е основен фокус на новата антикорупционна

...
Сектор “Земеделие“ трябва да е основен фокус на новата антикорупционна
Коментари Харесай

Таванът на субсидиите в земеделието - разделителна линия в коалиционните преговори

Сектор “Земеделие “ би трябвало да е главен фокус на новата антикорупционна организация, счита Кирил Петков. Той прикани за преустановяване на практиката, при която Министерството на земеделието и всички организации се употребяват като политически принадлежности за “контролиране на огромна част от населението”.

" Вносът на незаконна земеделска стока е безразсъден. Не е ясно кой по какъв начин пуска камионите, които влизат на границата, и по какъв начин работят лабораториите на границата. Трябва да се направи нова скица на надзор ", бе безапелационен Петков.

По думите му Ние сме единствената страна в света, в което Министерството на финансите няма достъп до европейските дотации за земеделие. Коментарът му идва на фона на един избухнал наскоро скандал, при който някогашната министърка от ГЕРБ Десислава Танева прикани производители да си мълчат за нередности, с цел да не секнат парите от Брюксел. Танева уточни, че изявлението й е било извадено от подтекста.

Изпълнителният шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев, който бе определен за народен представител от " Продължаваме промяната ", съобщи, че има 95% припокриване сред политиките на партиите. Според него горите би трябвало да се ръководят от министерство или самостоятелна организация. Дунчев бе безапелационен - огромна част от назначенията в горите са по политическа линия, зад която прозира дългата ръка на Движение за права и свободи и в известна степен - на ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР