Сектор Туризъм“ отново ще бъде на опашката. Абсолютна нула за

...
Сектор Туризъм“ отново ще бъде на опашката. Абсолютна нула за
Коментари Харесай

Мартин Захариев: Българският туризъм го няма в платформи като „Airbnb“, „Google“ и „Trivago“

„ Сектор „ Туризъм “ още веднъж ще бъде на опашката. Абсолютна нула за цифров маркетинг във връзка с световните платформи като Airbnb, Гугъл, Trivago. Там ни няма. “

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ Мартин Захариев , който бе препоръчан от туристическия отрасъл да бъде назначен за министър на туризма. Той добави, че в българския закон за туризма липсва понятието „ цифрова промяна “ и даде за образец Националния туристически портал, който съгласно него изглеждал унизително. 

„ Отдавана той трябваше да се споделя „ Visit Bulgaria.com. “, в него да има мултиезикова платформа. И аз да съм министър на финансите, и аз няма да им дам пари на тези – пари против промени, ще им кажа “.

Захариев подсети, че страната ни няма видеоклип, с който да я популяризира като туристическа дестинация, с каквито могат да се похвалят страни като Гърция, Словения, Албания

По думите му бюджетът на отрасловото министерство не е променян през последните две години и на процедура няма значение кой ще бъде министър на финансите, до момента в който секторът  2022 година насам не получи заслуженото му място в ръководството. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР