Сектор "Сигурност" не се управлява както трябва, въпросът не е

...
Сектор "Сигурност" не се управлява както трябва, въпросът не е
Коментари Харесай

Румен Миланов: Нулева корупция звучи много добре, но няма как да се реализира

Сектор "Сигурност " не се ръководи както би трябвало, въпросът не е до пари, разяснява някогашният началник на "Националната полиция "

Една от поръчките на кабинета "Петков " беше за битка с корупцията. Малко повече от 6 месеца обаче не бяха задоволителни, с цел да се извършат промени даже на хартия.

"Когато приказваме за разпада на бранш "Сигурност " и кой ще го ръководи задаваме въпроса - "Ние подредили ли сме го, че да се разпада? Реално бранш "Сигурност " ние не го управляваме както би трябвало. Въпросът не е до пари, а или до неведение, или до отвращение. По-мощната от тези две съставни елементи е нежеланието. От 10-20 години боксуваме ", разяснява някогашният зам.-директор на "Националната полиция " ген. Румен Миланов в студиото на "

Той акцентира, че добре спретнат бранш "Сигурност " би бил мощен инструмент за страната за реализиране на поставените цели. А неналичието на предпочитание за промени не е в полза на националната сигурност. И допусна, че каквото и да стане с актуализацията на бюджета за Министерство на вътрешните работи, пари за заплати ще има.

"Не би трябвало да се изливат пари, въпрос на организация и на сметка е. Не е толкоз комплицирано, стига да има рационалност и предпочитание да се реализира резултат ", сподели ген. Миланов

А дали плануваните промени в Министерство на вътрешните работи ще бъдат ефикасни, още е рано да се допуска.

"Казваме, че има промени, само че техният КПД на моменти беше със знак минус. Времето, нужно да пробваме една система, е най-малко една година, с цел да забележим по какъв начин работи. Ние сътворяваме конструкция и желаеме незабавно да проработи и преди да сме я я видели споделяме "тя е неприятна ", посочи гостът.

Според него не би трябвало да се правят уволнения единствено, с цел да се понижи броят на чиновниците.

"Когато уволняваме едни хора, незабавно поражда въпросът "Какъв е профилът на тези, които ще уволняваме - те потребни ли са като активност? " Аз като началник в Министерство на вътрешните работи, когато съм видял, че една машина работи, единствено съм наливал гориво ", акцентира някогашният шеф на НСБОП.

А в битката с корупцията той предложи да се развива интензивна предварителна защита по отношение на средата, която основава корупционни практики.

"Сега ще създадем институт, който да преследва тези, които правят корупция. Но е доста значима предварителната защита към средата. Нулева корупция звучи доста добре, само че няма по какъв начин да се осъществя. Но да се минимизира в публичните поръчки, е наложително ", съобщи ген. Миланов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР