Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Кърджали е

...
Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Кърджали е
Коментари Харесай

Разследват Община Кърджали за престъпления при поддръжка на зелени площи за шестцифрена сума

Сектор „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Кърджали е почнал инспекция на Общината за закононарушения по подписани контракти.

Проверката проверява контракт сред Община Кърджали и еднолично сдружение с лимитирана отговорност на обща стойност 215 000 лв. с Данък добавена стойност. Фирмата трябвало за тези пари да поддържа озеленителни площи за необятно публично прилагане на територията на града

От Министерство на вътрешните работи показват, че с контракта съзнателно се дава опция на юридическото лице да получи обилни финансови средства за характерна активност, за която в Община Кърджали действа общинско дружество с назначен личен състав. Договорът и все още е настоящ, като по него е платена към този момент към половината от визираната сума.

Във компанията, която не разполага с нужния човешки запас да извършва отговорностите си по подписания контракт, на работа е назначен общински консултант, работещ на служба „ уредник по труда “, назначени по трудов контракт са единствено две лица на служба „ общ служащ “.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани в способената прокуратура. Работата по случая продължава.

Документите за осъществени действия от компанията, въз основа на които са получени заплащания от Община Кърджали, са обект на друга инспекция от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при регионалната дирекция с оглед данни за вероятно осъществено закононарушение по член 212 от Наказателен кодекс, показват отще от пресцентъра.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР