Сектор Пътна полиция – Сливен продължава обучителни беседи по безопасност

...
Сектор Пътна полиция – Сливен продължава обучителни беседи по безопасност
Коментари Харесай

„Как да се пазим сами”, акцент в беседата по пътна безопасност в Сливен

Сектор „ Пътна полиция ” – Сливен продължава обучителни беседи по сигурност на придвижването в учебни заведения и детски градини в Сливен и региона.
От началото на образователната година са планувани просветителни беседи с разнообразни възрастови групи по безвредно държание на пътя.
Днес автоконтрольоритеНиколай Стойчев и Николай Загоров се срещнаха с деца от втори клас в ОУ „ Д-р Ив. Селимински ” в sливен.
Целта е да се затвърдят знанията по главните правила за пътна сигурност. Акцент в беседата е „ Как да се пазим сами ”. Основни правила за придвижване в градска среда; познават ли децата пътя от домовете си до училище; по какъв начин да се придвижват без помощта на възрастни; наложителното потребление на защитни средства като пасажери в колите.

Във всички беседи с по-големите възпитаници се разискват въпроси, свързани с безвредното ръководство на колела и на, добиващите все по-голяма известност, самостоятелни електрически транспортни средства/тротинетки/. Задължителното им ръководство по построените велосипедни алеи и възбраната им за пешеходните зони в града.

На финала децата имаха опция да се срещнат от близко с патрулния автомобил и мотоциклет, употребен от пътните служители на реда в ежедневната им работа.

Миналата седмица чиновници на бранш „ Пътна полиция ” организираха открит урок по пътна сигурност с възпитаници от 10 клас в Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм в град Сливен. Урокът включва главните способи за надзор на пътя, запознаване с оборудването и употребяваната от пътните служители на реда техника. Запознаване с правата и отговорностите на всеки като лидер на МПС и като участник в придвижването, както и с плануваните в Закона за придвижване по пътищата санкции.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР